İlber Ortaylı'dan 'danışmanlık' açıklaması: Devam edeceğim...

İlber Ortaylı'dan 'danışmanlık' açıklaması: Devam edeceğim...
Tarihçi İlber Ortaylı, Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı olması ve kitaplarını Külliye'ye bağışlaması sonrasında gelen eleştirilere yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde kütüphanesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bağışlayan sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı olan İlber Ortaylı, eleştirilere yanıt verdi. Ortalı, Hürriyet'teki köşesinde iki olaya ilişkin şunları yazdı:

''ABD'deki Library of Congress'e kitap verecek halim olmadığına göre tüm halkımızın yararlanacağı Cumhurbaşkanlığı Merkez Kütüphanesi'nin İstanbul şubesine hiçbir karşılık beklemeden, yurtdışından bavul bavul taşıdığım, 50 yıldır biriktirdiğim, birçoğu nadir olan kitapları bağışladım. Bir ilavede daha bulunayım, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda ilk olarak 1977-1979 yılları arasında Ahmet Taner Kışlalı'ya danışmanlık yaptım. Memuriyet ve maaş söz konusu değil, devletle her zaman bildiğimi paylaşmaya devam edeceğim.''


Bu Haber 08.10.2018 - 13:32:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Himmet DENİZ 08.10.2018 - 04:25

    Böyle dönem aydınlarına şaşmamak lazım. Yaptıkları ve yapacakları için. Ben kitaplara üzüldüm. dediği doğru ise, keşke bir kütüphane alabilseydi. Okuyan toplum faydalanırdı. Bağışladığı yerde kimse okumayacak. Yazık olmuş.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.