İlan edilmemiş vize ambargosunda bir skandal daha

İlan edilmemiş vize ambargosunda bir skandal daha

Başta Almanya olmak üzere, Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye uyguladığı ‘ilan edilmemiş vize ambargosu’ her kesimden insanları mağdur ediyor. Vize krizinin son kurbanı, 10. Frankfurt Türk Tiyatro Festivalinde oynanacak “Kelepçe Kullanma Kılavuzu” adlı oyunun oyuncuları Başak Daşman ve Hüseyin Avni Danyal oldu.


Müzisyenler Volkan Konak ve Onur Akın’ın ardından oyuncu Başak Daşman ve Hüseyin Avni Danyal da Schengen mağduru oldu. 10. Frankfurt Türk Tiyatro Festivalinde oynanacak “Kelepçe Kullanma Kılavuzu” adlı oyunda rolleri bulunan Başak Daşman ve Hüseyin Avni Danyal, Almanya’dan Schengen reddi yedi.

Tatavla’da Son Dans” oyununu oynamak üzere festivalde bulunan Sumru Yavrucuk ise oyunculardan birinin vize problemi yaşaması üzerine oyunun iptal olduğunu duyuran Yavrucuk, şunları kaydetti:

“Biz onu oynamak üzere yola çıktık, geldik güzelce. ‘Saat 16:00’da lobide buluşalım, dolaşalım birlikte’ dedik. Bir baktım tiyatroda acayip şeyler dönüyor. Herkeste bir matem havası. Çünkü oyunda oynaması gereken bir oyuncu vize problemi yaşamış. O yüzden de Frankfurt’a gelemedi. Öyle olunca oyun iptal oldu. Ne yapar ne ederiz derken, bir anda Kamil bey, ‘Bir daha Shirley’i oynasak mı acaba?’ dedi. Kaçta oynayacağız? 19:00’da. Benim hayatımda bu bir dünya rekorudur. Mutlaka arkadaşlarım için de öyle”

Tele1’de yer alan habere göre batılı ülkelerin diplomatik temsilcilikleri “Türkiye’den yüksek orandan iltica başvurusu alıyoruz” gerekçesini dolaylı yollardan dile getirerek vize reddinin perde arkasını açıklamış oldu.



Bu Haber 05.06.2023 - 10:09:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kağan Gul 07.06.2023 - 04:10

    Sen doldur Suriye'lileri, pakistan'lıyı, afgan'ı ırak'lıyı,iran'lıyı sonra ver vatandaşlık. Avrupa sana vize mi verir. Haklı adamlar. Niye Afgan'a vize versin senin ülke pasaportun üzerinden

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.