İl Kültür Müdürlüğü organize etti, otellere 19 bin 600 Kuran dağıtıldı

İl Kültür Müdürlüğü organize etti, otellere 19 bin 600 Kuran dağıtıldı
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, maliyetini "bir iş adamı"nın karşıladığını belirttiği 19 bin 600 Kuran'ı İstanbul'daki otellere dağıttıklarını söyledi. Kuran'a gönderilen otele göre kapak hazırlandı. Kapağa Hilton, Conrad, Dedeman ve Rixos gibi otellerin ismi yazıldı.


 
 
 
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ve İstanbul Müftülüğü işbirliğiyle, odalara konulmak üzere otellere, 19 bin 600 adet Kuran ve İngilizce çevirisi dağıtıldı.
 
Uygulamanın amacı "İslam ülkelerinden gelen turistlerin ihtiyacını karşılamak" olarak açıklanırken, Kuranı Kerim'in Arapça ve Abdullah Yusuf Ali tarafından İngilizce hazırlanan çevirileri bastırıldı.
 
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, otellerden talep aldıklarını da vurgulayarak, TUROB ve İl Müftülüğü ile bir çalışma yaptıklarını ve otel odalarına Kuranı Kerim koymaya karar verdiklerini anlattı.
 
Maliyetin "hayırsever bir iş adamı" tarafından karşılandığını belirten Bilgili, şu bilgiyi verdi:
 
''Kuranı Kerimleri, İstanbul'da talep eden tüm otellere gönderdik. Bazı büyük otellerimiz Türkiye'deki tüm otelleri için talepte bulundu. Bunları da karşıladık. Talep gelmeye devam ediyor. İstanbul dışından da büyük talep var. Tabii ki İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak taleplerin hepsini karşılayacak durumda olamayız. Ancak bir model, güzel bir örnek ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz.''
 
Kuranı Kerimlerin ve İngilizce çevirilerinin kapaklarına otellerin isimlerini yazarak, otel için özel hale getirdiklerini anlatan Bilgili, Kuranı Kerimlere Hilton, Conrad, Dedeman ve Rixos'un da aralarında bulunduğu çok sayıda otelin ilgi gösterdiğini söyledi.


Bu Haber 27.10.2012 - 13:32:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.