İklim vergisi geliyor, Almanya'da uçak biletleri zamlanacak

İklim vergisi geliyor, Almanya'da uçak biletleri zamlanacak
Almanya, uçak biletlerinde vergiyi yükseltiyor. İklim Vergisi adı altında yapılacak yeni düzenlemeyle hava yolu yolcu vergisi arttırılırken, tren biletlerindeki yolcu vergisi düşürülüyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Almanya, uçak biletlerinde fiyat atışını beraberinde getirecek iklim vergisini hayata geçiriyor. 2020 yılını nisan ayında yürürlüğe girecek düzenlemeye göre, uçak biletlerindeki yolcu vergisi, Almanya içi ve Avrupa uçuşlarında yüzde 76, uzun mesafe uçuşlarda ise yüzde 43 oranında artacak. Bunun da bilet fiyatlarına yüzde 28 oranında bir artış olarak yansıması bekleniyor.

Buna karşın, tren biletlerindeki yolcu vergisi oranı yüzde 19'dan yüzde 7'ye düşürülecek. Böylece hükümet, demiryolu ulaşımını özendirerek karbon salınımını azaltmayı hedefliyor. Alman hükümeti, vergi artışıyla birlikte yılda ortalama 750 milyon euro gelir elde etmeyi hedefliyor.

Yolcu vergilerindeki artışla beraber iç hat uçuşlarında yolcu başına vergi 13.03 euroya yükselecek. 6 bin kilometreye kadar uzun mesafe uçuşlardaki vergi miktarı 33 euroya, 6 bin kilometreden daha uzak varış noktaları için yolcudan alına vergi ise 59,4 euroya ulaşacak.



Bu Haber 17.10.2019 - 11:05:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.