İki bin UBER müşterisine 578 bin lira pazara cezası

İki bin UBER müşterisine 578 bin lira pazara cezası
2017 yılının başından bu yana bin 980 UBER müşterisine ve bin 961 UBER aracına ceza kesildiği belirtildi. Müşterilere kesilen cezanın toplam tutarının ise 578 bin lira olduğu ifade edildi.



Trafik ekiplerinin Uber'in Mercedes Vito gibi lüks hafif ticari modellerle servis verdiği ‘UberXL’ araçlarının şoförlerine 2628, yolculara ise 292 TL ceza kestiği belirtildi. 2017 yılının başından bu yana tam 1980 kişiye ''Yasadış ulaşım aracını kullanmak'' suçundan ceza kesildiği ifade edildi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur 2017 yılında bin 980 UBER müşterisine 292’şer TL ceza yazıldığını belirtti. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Uğur şunları söyledi:

İKİNCİ YAKALANMADA CEZA 4 BİN 380 LİRAYA ÇIKIYOR

“UBER gerek maliye gerekse emniyet birimlerimiz ile yaptığımız birtakım çalışmalar sebebi ile Türkiye’de gelişmesini ağır olarak ilerleten bir sistem. Telefon ile araç çağırma sistemi olan UBER tamamen yasadışı, bu sebeple hem şoförüne hem de yolcusuna ceza yazılıyor. Korsan taşımacılık sistemi olan UBER’in araç şoförüne ilk yakalamada 2 bin 628 TL, ikinci yakalamada ise 4 bin 380 TL ceza yazılıyor. 2017 yılında bin 961 şoföre yasadışı taşımacılık sebebi ile ceza yazıldı.” dedi.

"UBER AVUKAT DESTEĞİ VERİYOR"

Uğur, UBER’in söylendiği gibi şoförlerin cezasını ödemediğini aksine sadece avukat desteği verdiğini ifade etti. Uğur: “UBER, sadece avukat desteği veriyor. Dava kaybedildiğinde şoför yüklü bir ceza borcuyla başbaşa kalıyor. Yolcunun cezası zaten yolcunun üzerine kalıyor ve birkaç yıl sonra katlamalı olarak karşısına çıkıyor. Müşterilerin ve şoförlerin yasal taşıma sistemlerini tercih etmesi hem vergilendirme açısından hem de güvenlik açısından önemli.” dedi.


Bu Haber 24.08.2017 - 14:48:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.