İhracatçıya 'yeşil pasaport'ta yeni düzenleme, kapsam genişledi

İhracatçıya 'yeşil pasaport'ta yeni düzenleme, kapsam genişledi

Yapılan yeni düzenlemeyle, 500 bin doların üzerinde mal ihracatı yapan şirketlerin yetkililerine yeşil pasaport verilecek.


İhracatçıya yeşil pasaportta kapsam genişledi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla, daha 1 milyon dolar ve üzeri mal ihracatı yapan şirketlerin yetkililerine verilen hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport), bundan böyle 500 bin dolar ve üzerinde mal ihracatı yapan şirketlerin temsilcilerine de verilecek

Buna göre, son üç takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların bir temsilcisine, 10 milyon dolar ve üzerine mal ihracatı yapan firmaların iki temsilcisine, 25-50 milyon dolar arasında hizmet ihracatı yapan firmaların 3 temsilcisine, 50-100 milyon dolar arasında mal ihracatı yapanların 4 temsilcisine ve 100 milyon dolar ve üzerine mal ihracatı yapan firmaların ise 5 temsilcisine yeşil pasaport verilecek.



Bu Haber 11.11.2019 - 09:02:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizimci 12.11.2019 - 08:51

    ihracat ne demek ? yurtdışından mal veya hizmet karşılığında ,yurda döviz döviz girmesi işlemine İHRACAT deniliyor sanırım. Durum böyle olunca bunda otelci neden İHRACATCI KADROSUNA alınmıyor anlamış değilim. Şu anda Türkiye ye döviz kazandıran işlerin ve mesleklerin başında TURİZM gelmektedir.O halde bu turizm işini yapan otelcilerde ihracatcı kadrosuna alınmalıdır. LÜTFEN YANLIŞIMIZ VARSA DÜZELTELİM .....YOKSA DA BU KONUDA ÇALIŞMALARIN BAŞLAMASINI SAĞLIYALIM. Bu konuda TBMM den de bir çalışama beklemekteyiz. Saygılarımla.......

  • RAMAZAN UYANIK 11.11.2019 - 09:21

    son üç takvim derken kanunun çıktıktan sonraki tarih mi yoksa şuan geriye dönük 3 yılı mı baz alınıyor yardım ederseniz sevinirim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.