IHG, Türkiye’de 6 otel daha açacak

IHG, Türkiye’de 6 otel daha açacak

IHG Hotels & Resorts, Türkiye’de 6 yeni otel daha açacağını duyurdu.


Dünyanın önde gelen otel gruplarından biri olan ve Türkiye’de 30 oteli bulunan IHG Hotels & Resorts, altı yeni otel açmaya hazırlanıyor.

IHG'nin Avrupa genelinde sürdürülebilir büyüme odaklı çalışmalarının bir sonucu olan yeni oteller, şirketin InterContinental Hotels & Resorts, Holiday Inn, Crowne Plaza, Holiday Inn Express ve Holiday Inn Resort gibi beş markasının yeni otellerini kapsıyor.

IHG Hotels & Resorts Avrupa Bölgesi İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Willemijn Geels, konu hakkında şunları söyledi: "Türkiye, IHG için önemli bir büyüme pazarı ve marka portföyümüzün tamamını kapsayan iş birlikleri, yatırımcılarımızın markalarımıza ve IHG şirketine olan güvenini ortaya koyuyor. Türkiye, uzun süredir yerli ve yabancı turistlerden gelen talebin güçlü olduğu bir ülke ve bu ülkeye yaptığımız yatırımların karşılığını vermesi de bunun kanıtı. Buna paralel olarak, Türkiye'de ağırlama ve seyahat sektörünü zengin ve dinamik bir gelecek bekliyor."

IHG'nin Mersin'deki ilk oteli olarak yatırımcı Köknar Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. ortaklığıyla kurulan Holiday Inn Mersin, 95 odalı bir otel olarak faaliyete geçecek. Otelin 2026 yılının sonlarında açılması planlanıyor.

2025'in sonunda İstanbul'da açılması planlanan Holiday Inn Express İstanbul Arnavutköy, İstanbul Uluslararası Havalimanı'nın yakınında 64 odalı bir otel olacak. Yatırımcı Fıratım İnşaat Gayrimenkul San. ve Tic. Ltd. Şti. iş birliğiyle açılacak otelde bar, restoran ve teras bulunması planlanıyor.   

IHG'nin Yalova'daki ilk oteli olarak Martı Termal Turizm İnşaat Sanayi iş birliğiyle hizmete girecek olan Crowne Plaza Yalova, 2024 ilkbaharında açılacak. Otelde 106 oda, restoran, pastane, toplantı alanı ve balo salonu içeren bir lobi bar yer alacak.

Hüma Sağlık Hizmetleri A.Ş. iş birliğiyle 2024'ün 2. çeyreğinde açılacak Crowne Plaza Kayseri, 186 oda, restoran, lobi bar, toplantı alanı, fitness ve spa alanıyla hizmet verecek.

Yılın başında imzalanan 231 odalı InterContinental Bursa oteli, lüks bir otel olarak hizmete girecek. Otel yatırımcısı Atis Yapı ile iş birliği içinde geliştirilen otelin, 2025 başlarında açılması ve UNESCO Dünya Mirası statüsündeki Bursa’nın en büyük otellerinden biri olması planlanıyor.

2021'de imzalanan InterContinental Grand Ankara ise 2024 yılının sonunda açılacak.

öte yandan IHG’nin Six Senses, InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza, Holiday Inn Hotels & Resorts and Holiday Inn Express ile açılması planlanan dokuz oteli daha bulunuyor.



Bu Haber 30.11.2023 - 14:34:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.