IHG korona döneminde ne kadar kayıp yaşadı?

IHG korona döneminde ne kadar kayıp yaşadı?
Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden IHG (InterContinental Hotels Group) yaşadığı kaybı açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Küresel otel zinciri IHG, Covid-19 nedeniyle yüksek yaz sezonunda doluluklarda ve gelirde kayıp yaşadı.

Şirketten yapılan ticaret güncellemesine göre, temel göstergelerden biri olan oda başına elde edilen gelir üçüncü çeyrekte geçen yıla göre yüzde 53 düşerken, ikinci çeyrekte yüzde 24 olan ortalama doluluk oranı ise bu çeyrekte yüzde 45'e yükseldi.

Açıklanan verilere göre, ikinci çeyrekte yüzde 75 düşen oda başına gelir, üçüncü çeyrekte yüzde 53'e gerilerken, ikinci çeyrekte yüzde 25 olan doluluk bu çeyrekte yüzde 44'e çıktı.

Bu çeyrekte 82 yeni otel anlaşması imzalayan IHG, sene başından bu yana yapılan anlaşma sayısının 263'e ulaştığını ve bunların 4'te birinin dönüşüm (başka bir markadan IHG'ye geçen oteller) olduğu ifade edildi.

Temmuz ve ağustos aylarında oda başına gelirde düşüşe neden Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika'daki zayıf talebin, eylül ayıyla birlikte zayıfladığına dikkat çeken IHG CEO'su Keith Barr, ''Sektörde tam bir iyileşme zaman alacak. Öte taraftan kısa vadedeki iyileşme potansiyeline ilişkin belirsizlikler devam ediyor. Ancak otel sahiplerimizi koruyup desteklemek, misafir talebini çekmek için attığımız adımlara güveniyoruz. '' dedi.



Bu Haber 23.10.2020 - 17:56:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.