'İGA'dan DHMİ'ye Antalya Havalimanı baskısı' iddiası

'İGA'dan DHMİ'ye Antalya Havalimanı baskısı' iddiası

31 Ocak'ta yatırım ve işletme ihalesi yapılacak olan Antalya Havalimanı için İGA'nın, ihale şartnamesinde bulunan 'en az 5 yıl havalimanı işletmek' koşulunu kaldırması için DHMİ'ye, baskı yaptığı ileri sürüldü.


İstanbul Havalimanı'nın yatırımcısı ve işletmecisi İGA'nın, 31 Ocak'ta Antalya Havalimanı için düzenlenecek yatırım ve işletme ihalesine de katılmak istediği, ancak şartnamede bulunan 'en az 5 yıl havalimanı işletmek' koşuluna takıldığı belirtiliyor.

Airporthaber'de yer alan iddiaya göre, Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ilave yatırımlar ile iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması amacıyla ihale yapılacak.

'Şartname krizi'

31 Ocak’ta DHMİ Genel Müdürlüğü'nde yapılacak olan ihaleye günler kala, farklı iddialar ortaya atıldı.

2007 yılında 3 milyar 197 milyon dolar teklif veren IC İçtaş-FRAPORT AG ortaklığının ihalesini kazandığı ve iki yıl önce TAV'ın, IC İçtaş şirketinin yüzde 49’luk payının tamamını satın alarak işletme ortağı olduğu Antalya Havalimanı'nın ihalesi öncesinde 'şartname' krizi ortaya çıktı.

DHMİ'ye baskı iddiası!

Airporthaber'in edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin en işlek havalimanlarından biri olan Antalya Havalimanı için yapılacak ihaleye İstanbul Havalimanı'nı işleten dört ortaklı İGA da katılmak istiyor. Ancak, Antalya Havalimanı ihale şartnamesinde yer alan teklif şartnamesinde, “ En az 5 yıl havalimanı işletmek” koşulunu karşılamayan İGA, bu maddenin değiştirilmesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ni baskı altına almaya başladı.

Antalya Havalimanı'nın işletme ihalesini kazanan şirket, ek yatırımlar yapacak, işletme süresi bittiğinde havalimanının işletmesini de devralacak. Havalimanının kapasitesinin artırılması için yapılacak yatırımlar arasında apron, taksi yolları, otoparklar, bina yapımı, yer hizmetleri alanlarında ilave çalışmalar var.



Bu Haber 23.01.2020 - 09:09:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.