İflasın doğurduğu fırsat: easyJet harekete geçti

İflasın doğurduğu fırsat: easyJet harekete geçti
İngiltere'nin en büyük beşinci hava yolu şirketi Monarch'ın iflası, İngiliz kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, pilotları ile başı dertte olan easyJet ise Monarch iflasını fırsata çevirmek için harekete geçti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Ani bir kararla operasyonlarını durduran Monarh Airlines'ın 110 bin yolcusu yurt dışında tatilde bulunuyor. Mağdurları ülkelerine döndürmek için harelete geçen İngiliz hükümeti ve Sivil Havacılık Kurumu, 30 charter uçağı ile 30 farklı havalianında bulunan yolcuları ülkelerine götürecek. Söz konusu operasyonun maliyetinin ise 60 milyon pound olduğu açıklandı. Monarch'ın 300 bin ileri tarihli rezervasyonunun ise, toplamda 750 bin kişiyi etkileyeceği kaydedildi.



1.858 MONARCH ÇALIŞANI İŞİNİ KAYBETTİ

Monarch Airlines'ın iflası sadece yolcuları mağdur etmedi. Şirket bünyesinde görev yapan 1.858 kişi de işini kaybetti. İşini kaybedenlerin 1.769'ının Monarch Airlines, 98'inin ise Monarch Travel Group bünyesinde çalıştığı ifade edildi. Şirkette çalışan toplam personel sayısının ise 2 bin 100 civarında olduğu öğrenildi.

YOLCULARIN YARISI ATOL KORUMASINDA DEĞİL

İngiliz Ulaştırma Dairei ATOL korumasının dışında kalan yolcuların ödedikleri paranın iadesi için kredi kartı ve banka kartı şirketleri ile görüşme halinde olduklarını belirtirken, Sivil Havacılık Kurumu CEO'su Andrew Haines, Monarch mağduru yolcuların yarısının ATOL korumasında olduğuna inandıklarını, geriye kalanların iadesinin ise kredi ve banka kartı şirketlerince yapılması gerektiğini ifade etti.

EASYJET'E GÜN DOĞDU

Öte tarafta Monarch'ın iflası, pilotları ile sorun yaşayan ve yüzlerce uçuşunu iptal etmek zorunda kalan esyJet için fırsat oldu. İngiliz medyasında yer alan haberelere göre easyJet, işsiz kalan Monarch personeli ile görüşmeye başladı bile. Şirket, yeni alımlarla sekteye uğrayan uçuşları normale döndürmeyi hedefliyor.

LUTON VE GATWICK'E 500 KİŞİ ALACAK

easyJet'in Luton'da 100, Gatwick'te ise 400 boş pozisyon için personel alımına devem ettiği ve bu nedenle işsiz kalan Monarch çalışanları ile iletişime geçtiği ifade edildi. easyJet Kabin Hizmetleri Yöneticisi Tina Milton, ''Monarch'ta işini kaybede nçalışanların çoğunu bizzat tanıyoruz. İflastan etkilenenlere fırsat sunmak adına işe alım sürecine devam ediyoruz. Luton ve Gatwick'teki 500 personel açığı için Monarch çalışanları ile görüşmelerimizi bir hafta boyunca sürdüreceğiz. Monarch çalışanlarının easyJet ekibine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.'' dedi.



Bu Haber 03.10.2017 - 13:28:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.