İflas eden turizm şirketine 'faliyetlerine devam etme' yetkisi

İflas eden turizm şirketine 'faliyetlerine devam etme' yetkisi
Daha önce iflasına karar verilen Bolu'daki Burj Al Babas projesinin mimarı Sarot Turizm Otel Gayrimenkul A.Ş'ye, faaliyetlerine devam etme yetkisi verildi.

Mahkemenin iflasına karar verdiği  Sarot Turizm Otel Gayrimenkul A.Ş'ye ait otel ve devremülkler için alacaklılar toplantısı düzenlendi.

Bolu Mudurnu’da 750 bin metrekare arazi üzerinde 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Burj Al Babas adlı projenin sahibi şirket için mahkeme geçtiğimiz günlerde iflas kararı vermişti.

Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin haberine göre, toplantıya katılan 131 alacaklı 50 milyon lira alacak kaydı yaptı. Alacaklılar arasında yapılan oylamada, iflası verilen Sarot Termal Park otelin faaliyetine devam etmesi yönünde karar alındı.

Çağlayan Adliyesi’nde 1. İflas Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya aralarında iflas eden Sarot Turizm Otel Gayrimenkul A.Ş., ile iş yapan şirketler ile devremülk alanların bulunduğu 131 alacaklı ile şirket avukatları katıldı. Toplantıda 50 milyon tl alacak kaydı yaptırıldı.

Daha sonra faaliyet izninin verilip verilmeyeceği hususu oylamaya sunuldu. Bu arada söz alan şirket avukatı, alacaklılara, faaliyet izni vermeleri durumunda oteli Haziran’a kadar bitirmiş olacaklarını ve ödemelerin hızlandırılacağını söyledi.

Daha sonra yapılan oylamada, çokluğu ile ikinci alacaklılar toplantısına kadar şirketin faaliyetlerine devam etmesine karar verildi. Ayrıca yapılan oylama ile, tasfiyenin iflas müdürlüğü tarafından ikinci alacaklılar toplantısına kadar yürütmesine karar verildi. İkinci alacaklılar toplantısının iki ay sonra yapılacağı belirtildi.


Bu Haber 29.01.2019 - 16:10:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.