İflas eden Germania Türkiye’ye kaç turist getiriyordu?

İflas eden Germania Türkiye’ye kaç turist getiriyordu?

İflas eden Alman hava yolu şirketi Germania, Türkiye’ye hatırı sayılır sayıda turist getiriyordu.


TurizmGüncel - Özel Haber

Almanya'nın bilindik hava yolu şirketlerinden Germania iflasını ilan etti. 41 yıllık bir geçmişi olan şirket, Almanya'da iflas eden hava yolu şirketlerinin arasına katıldı.

ALMANYA’DAKİ 3. HAVA YOLU İFLASI

Almanya havacılık sektöründe peş peşe büyük iflaslar yaşandı. Almanya'nın ikinci büyük hava yolu şirketi Air Berlin ve Almanya merkezli charter hava yolu şirketi Small Planet'in ardından Germania da iflasını açıkladı.

37 UÇAKLA 60 DESTİNASYONA UÇUYORDU

Filosunda 37 uçak bulunan, 60 destinasyona uçan 41 yıllık hava yolu şirketi Germania, geçtiğimiz günlerde finansal sıkıntı içinde olduğunu açıklamış ve potansiyel alıcılarla görüşmeler yürüttüğünü duyurmuştu. Daha sonra yapılan başka bir açıklamada ise, yürütülen görüşmelerin başarıyla tamamlandığı ve finansal krizin aşıldığı kaydedilmişti.

Bugün yapılan açıklamada ise Germania Fluggesellschaft GmbH, şirketin kardeş şirketleri Germania Technik Brandenburg GmbH ve Germania Flugdienste GmbH için iflas başvurusunda bulunduğu açıklandı.

2019 İÇİN 8 MİLYON KOLTUK PLANLAMIŞTI

Türkiye'ye operasyon düzenleyen Germania, 2019 yılı için toplamda 8 milyon civarıda koltuk planlaması yapmıştı.

Alman Havacılık Endüstrisi Federal Birliği; Lufthansa, TUIfly ve Condor'un yurt dışında mahsur kalan Germania yolcularını özel fiyatlarla ülkelerine taşıyacağını açıkladı.

41 YILLIK ŞİRKET

1978 yılının nisan ayında Special Air Transport (SAT) ismiyle Köln'de kurulan Germania, aynı yılın eylül ayında operasyonlarına başladı. Aynı yılın kasım ayında iki uçağı bulunan Sud Aviation Caravelle'i satın alan SAT, 1 Haziran 1986 yılında ismini Germania olarak değiştirdi. Şirket, kurulduğu günden bu yana Almanya'nın önde gelen tur operatörleri için, Türkiye dahil, onlarca noktaya charter seferler düzenliyordu.

TÜRKİYE’YE 720 BİN KOLTUK PLANLAMIŞTI

Türkiye’ye yılda karşılıklı 720 bin koltuk arz eden Germania’nın yüksek sezonda yaptığı haftalık uçuş sayısı 80’i buluyordu. 1.400 çalışanı bulunan şirketin İsviçre ve Bulgaristan ayakları ile çalışmaya devam ediyor. 

TÜRKİYE’YE CİDDİ BİR ETKİSİNİN OLMASI BEKLENMİYOR

Geçtiğimiz günlerde finansal krize giren şirket, ihtiyaç duyduğu 20 milyon euroluk fonun 10’unu bulmuş ancak gerisini bulamamıştı. Diğer ana destinasyonları İspanya ve Yunanistan olan Germania’nın iflasının Türk turizmine ciddi bir etkisinin olması beklenmiyor.



Bu Haber 05.02.2019 - 17:58:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.