Eda Özsoy

İç pazarda da Anadolujet’i kullanalım

İç pazarda da Anadolujet’i kullanalım
Turizmde tanıtımın algoritması değişiyor. Sektörden gelen yeni bakanımız Mehmet Ersoy, tanıtımın merkezine Türk Hava Yolları’nın geleceğini söyledi.
Yıllardır turizmcinin beklentisi de bu yönde değil miydi? Sadece charter ile sürdürülebilir destinasyon olmak mümkün değil! Bodrum, Marmaris, Antalya gibi güçlü destinasyonlarımız kış gelince bıçak gibi kesilen uçaklardan dert yanmıyorlar mı? THY’nin satratejik olarak bu işte olması tanıtım adına çok kıymetli.

İç pazarı da unutmayalım! Havalimanı olan veya yakınında bulunan tatil rotaları için de Anadolujet’in merkeze konulması gerektiği kanısındayım. İç pazarı yine can simidi gibi görme alışkanlığından vazgeçip gerçek potansiyel olarak değerlendirmemiz lazım.

Bir diğer tespit olan fuarların önemini yitirmesi yaklaşımı da artık malumun ilanı olarak görülmeli. Yıllardır dostların buluşma sahasına dönüşen fuarların o eski halinden eser yok gerçekten. Büyük ve segmentasyon odaklı fuarlar her zaman ülke gücü ve iş hacmi yaratma açısından önemini koruyacaktır. Mutlaka ihtiyaç doğrultusunda fuarlara katılım sağlanmalı hatta bazı fuarlara bakanlık değil ama bakanlık destekli stk, platform veya şirketler katılım göstermelidir.

Bakan Ersoy’un CMO yaklaşımı da özel sektör refleksleri ile örtüşüyor. Belki bu noktada sahadaki etkimizi artırmak için müşavirliklere dönük bir yapılanma gündeme gelebilir. Öte yandan Home of Turkey projesi öyle ya da böyle misyonunu doldurdu. Burada Turkish’li ürün ve kavramların stratejik değerinin yüksek olacağı düşüncesindeyim. Teknolojinin ve dijital araçların bu kadar öne çıktığı bir dünyada yenilik kaçınılmaz.

Evet tanıtımda işler değişiyor. Kamuya özel sektör dinamizmini getirmeye çalışan yeni bakanımız hem tanıtımda hem pazarlamada yöntemleri değiştirmeye başladı. Sektör olarak kendisine destek olmak zorundayız. Yıllardır turizmci bir bakanımız olsun dedik ve oldu; şimdi herkesin elini taşın altına koyma zamanı…


Bu Makale 16.10.2018 - 13:05:14 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.