İç hat biletlerinde tavan fiyat 352 liradan 450 liraya yükseltildi

İç hat biletlerinde tavan fiyat 352 liradan 450 liraya yükseltildi

İç hat uçuşlarında tavan fiyat yükseltildi. Hava yolu şirketlerinin zaten riayet etmediği 352 lira tava fiyat, yüzde 27 artışla 450 liraya yükseltildi.


Havayolu şirketlerinin kendi aralarında yürüttüğü görüşmelerde iç hat uçak biletlerinde tavan fiyatın bayram ve özel gün ayrımı yapılmadan tek yönde 450 lirayı aşılmaması kararı alındı.

Uçak biletlerinin özellikle tatil dönemlerinde astronomik ücretlerle satışına yönelik şikayetler üzerine, "tavan fiyat belirlenmesi" konusunda düzenlemeye gidildi. Hava yolu şirketleri, iç hat uçak biletlerinin azami satış fiyatı (tavan fiyat) konusunda anlaşmaya vardı.

Bayram ve özel gün ayrımı olmaksızın 450 lira

Şirketler arasında yürütülen görüşmelerde, uçak biletlerinin "bayram ve özel gün ayrımı yapılmadan" 450 lirayı geçmeyecek şekilde düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Yurt içi uçuşlarındaki "business sınıfı" bilet fiyatları ile yurt dışı bilet ücretlerine herhangi bir sınırlama getirilmeyecek. Bu hafta başlatılacak yeni sisteme göre, iç hatlarda ekonomi sınıfında uçan yolcular, son dakika bileti için en fazla 450 lira ödeyecek.



Bu Haber 08.10.2019 - 10:35:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.