İbra olamayan eski TÜRSAB yönetimine tazminat davası açıldı

İbra olamayan eski TÜRSAB yönetimine tazminat davası açıldı
23. genel kurulda ibra olamayan TÜRSAB'ın eski yönetim ve denetim kurullarına, kurumu zarara uğattığı gerekçesiyle tazminat davası açıldı.


23-24 Şubat'ta yapılan 23. TÜRSAB genel kurulunda ibra olamayan TÜRSAB'ın eski yönetim ve denetim kurulları aleyhine, kurumu zarara uğrattıkları gerekçesiyle tazminat davası açıldığı öğrenildi.



TÜRSAB'ın yeni yönetimi, kurumu ve kuruma bağlı şirketleri zarara uğratmakla suçladıkları eski yönetim hakkında tazminat davası açtı. 

TÜRSAB'A 6 İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI, DENETİMLER SÜRÜYOR

Şu ana kadar TÜRSAB LTD'ye 6 farklı icra takibi başlatıldığı belirtilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı denetçileri ile bağımsız denetçilerin ve bilirkişinin TÜRSAB ve TÜRSAB'a bağlı şirketlerle ilgili incelemesinin sürdüğü öğrenildi.

200 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKABİLİR

TurizmGüncel'in edindiği bilgilere göre, 22 Mart'ta sembolik bir rakamla açılan tazminat davası; bakanlık denetçilerinden, bağımsız denetçilerden ve bilirkişiden gelecek raporlarla 200 milyon liraya kadar çıkabilecek.

TÜRSAB'ın eski yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluşuyordu:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Başaran Ulusoy
Bülent Katkak
Çetin Gürcün
Burak Tonbul
Davut Günaydın
Ercan Mahmut Durmuş
Kerim Çavuşoğlu
Rıza Gençay
Numan Olcar

DENETİM KURULU ASİL

Semih Ulu
M. Hikmet Selçuk
Gül Kadın Gözütok






Bu Haber 26.03.2018 - 08:40:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ertuğrul Sarısu 27.03.2018 - 09:41

    En az 300Milyon TL bir rakamın kayıp olduğu konuşuluyor.. Dava açılması ile birlike hemen işleme alınacaklar.. Bu 12 İsmin ve kişinin en başta BU olmak üzere tüm 1-) Mal varlıklarına hemen el konulsun. 2-) Acenta Belgeleri iptal edilsin. 3-) Yurtdışına çıkma yasağı konulsun... Bu ülkede hala adalet kurumları var mı? varsa gereği yapılsın..

  • Serkan Gümüşdağ 26.03.2018 - 09:53

    Dava açılması güzel, hangi mahkemede açıldı? biz üyelerde müdahil olmak istiyoruz lütfen bu konuda bilgi verirmisiniz? tazminat davası kazaılmazsa o halde suçlamaların hepsi düşecek mi? aman DAĞ FARE doğurmasın ha

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.