IATA, 'Seyahat Kartı' planının temel unsurlarını açıkladı

IATA, 'Seyahat Kartı' planının temel unsurlarını açıkladı
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), üzerinde çalıştığı 'Seyahat Kartı'nın (Travel Paa) temel unsurlarını açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

‘’Test veya aşı bilgilerinin yönetilmesi kritik önemde’’

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), seyahatlerin yeniden başlaması için üzerinde çalıştığı 'Seyahat Kartı'nın (Travel Pass) detaylarını açıkladı. Seyahat Kartı'nın hükümetlerin belirlediği gereklilikler doğrultusunda, yolcuların seyahatlerini kolayca yönetebileceği, içinde aşı ve test bilgilerinin bulunacağı bir mobil uygulama olduğunu belirten IATA, ''Sınırların yeniden güvenli bir şekilde açılabilmesi için test en iyi çözüm. Muhtemelen bu, ileride aşılama süreçlerine dönüşecektir. Her iki durumda da, test veya aşı bilgilerinin yönetilmesi kritik önemde.'' denildi.

‘’Üst düzey veri güvenliği olacak’’

IATA'nın bulduğu çözümün hem hükümetler hem de yolcular açısından güvenli olduğunu ileri süren IATA, CEO'su Alexandre de Juniac, ''Travel Pass'ın en önemli öncelikleri veri güvenliği, rahatlığı ve doğrulaması. Tasarımdaki kritik elementlerde öncelik üst düzey veri güvenliğine, veri gizliliğine ve bilgilerin kontrolüne verilecek.'' dedi.

‘’Hükümetlerin kabul ettiği küresel standartlar kullanılacak’’

Travel Pass'ın mobil cihazında doğrulanmış aşılama ve test sonuçlarının da dahil olduğu verileri şifrelenmiş olarak depolayacağını belirten IATA, doğrulanmış aşı ve test bilgileri için hükümetlerin kabul ettiği küresel standartların kullanılacağını duyurdu. Kullanıcı kimliğinin doğrulanması için ise resmi bir e-pasaport kullanılacak. Böylece, doğrulanmış kimliklerin elektronik ortamda gönderilmesi için kullanıcının pasaportunun dijital bir temsili oluşturulacak.

Şu anda bazı ülkelere giriş için sarı humma aşısının temel şart olduğuna dikkat çeken IATA, bu sürecin uluslararası sağlık yönetmelikleri uyarınca 'sarı kart' veya Uluslararası Aşılama ve Profilaksi Sertifikası ile yönetildiğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'nün bunları daha güvenli hale getirecek ve dolandırıcılığı önemli ölçüde azaltacak dijital standartlar üzerinde çalıştığına dikkat çeken IATA, Travel Pass'ın da bu tür standartları karşılayacağını belirtti.

‘’Amacımız dünyayı güvenli bir şekilde yeniden bağlamak’’

Genel aşılamanın başlamasına kadar önceliği Covid-19 testi olduğunu ifade eden Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, test sonuçlarının doğrulanması ve yönetilmesi için laboratuarların köklü güvenlik standartlarına sahip olduğunu savundu. IATA'nın açıklamasında, ''IATA, test sonuçlarının Travel Pass sahiplerinin kimliğiyle doğru bir şekilde eşleştirilmesi için seçilmiş laboratuarlarla çalışmaktadır. IATA Travel Pass'ı tek bir amaçla oluşturuyoruz: Dünyayı güvenli bir şekilde yeniden birbirine bağlamak.'' ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 19.12.2020 - 12:11:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.