IATA açıkladı: Seyahatler pandemi öncesi seviyelere dönüyor

IATA açıkladı: Seyahatler pandemi öncesi seviyelere dönüyor

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği tarafından açıklanan verilere göre gezginler bu yaz en az bir seyahat planlıyor.


Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından yapılan 11 ülkede 4 bin 700 kişinin katıldığı ankette gezginlerin yüzde 79'u, Haziran-Ağustos 2023 döneminde bir seyahat planladıklarını söyledi.

Ayrıca katılımcıların 85'i yoğun seyahat sezonu kesintilerinin sürpriz olmaması gerektiğini söylerken, yüzde 80'i pandemi sonrası sorunların çözüldüğünü ve sorunsuz seyahat beklediklerini ifade etti.

Verilere göre, pandemi döneminin etkilerinin artık geride bırakılacağı tahmin ediliyor. 2023 Mart-Eylül rezervasyon verileri 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 35 yukarıda görünüyor.

Öte yandan ankete göre rezervasyonlarda Asya pasifik bölgesi yüzde 134,7, Orta Doğu yüzde 42,9, Avrupa yüzde 39,9, Afrika yüzde 36,4, Latin Amerika yüzde 21,4 ve Kuzey Amerika yüzde 14,1 büyüme bekleniyor.

Bu yıl seyahat sezonu için beklentilerin yüksek olduğunu belirten IATA'nın Operasyonlar, Emniyet ve Güvenlikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen, “Kuzey yaz seyahat sezonunun zirvesine hazırlanmak için çok çalışma yapıldı. Başarı, tedarik zincirindeki tüm oyuncuların hazır olmasına bağlı. Pazarda her oyuncu beyan edileni yerine getirmeli ve gezginlerin rezervasyon yaptırdığı programların ölçeğini azaltmak için son dakika gereklilikleri olmamalı” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 22.05.2023 - 16:22:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.