IATA açıkladı: Havacılık sektörü toparlanmaya devam ediyor

IATA açıkladı: Havacılık sektörü toparlanmaya devam ediyor

IATA, 2023 yılının mart ayında hava yolculuğunda güçlü bir talep artışı yaşandığını açıkladı.


Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından yayınlanan verilere göre, 2023 yılının mart yılında hava yolu trafiği, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 52,4 arttı fakat pandemi öncesi dönem olan 2019’un aynı döneminin yüzde 12 gerisinde kaldı.

HaberAero’nun aktardığına göre, Mart ayında iç hat trafiği bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34,1 artarken, 2019’un yüzde 98,9’una ulaşabildi. Uluslararası trafik ise, Mart 2022’ye kıyasla yüzde 68,9 arttı ve tüm pazarlar, Asya-Pasifik bölgesindeki taşıyıcıların liderliğinde sağlıklı bir büyüme kaydetti.

Uluslararası trafik 2019 yılının aynı döneminin yüzde 81,6’sına ulaşırken doluluk oranı yüzde 81,3 ile Mart 2019 seviyesini 10,1 puan aştı.

“Talep artışına Çin ve Asya-Pasifik öncülük etti”

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, “2023 yılının ilk çeyreği, hava yolculuğu talebinde güçlü bir veriyle sona erdi. Yurt içi piyasalar aylardır pandemi öncesi seviyelere yakın seyrediyor. Ayrıca uluslararası seyahat için iki önemli geçiş noktası aşıldı. Birincisi, talep bir önceki aya göre yüzde 3,5 artarak pandemi öncesi seviyelerin yüzde 81,6’sına ulaştı. Buna, Çin’in yeniden açılmasıyla birlikte Asya-Pasifik taşıyıcılarına olan talebin neredeyse üç katına çıkması öncülük etti. Öte yandan uluslararası yük faktörleri yüzde 81,3’e ulaştığı için verimlilik arttı. Daha da önemlisi, hem yurt içi hem de yurt dışı seyahat için bilet satışları, güçlü büyümenin Kuzey Yarımküre’deki en yoğun yaz seyahat sezonunda da devam edeceğine dair her türlü göstergeyi veriyor.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 05.05.2023 - 11:33:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.