Hürriyet yazarı: Yeni havalimanının adı Mustafa Kemal olsun!

Hürriyet yazarı: Yeni havalimanının adı Mustafa Kemal olsun!
Habertürk yazarı Sevilay Yılmasn'ın ''Yeni yapılan havalimanının adı Abdulhamit Han olacak'' şeklindeki iddiası tartışılmaya devame derken, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, ''yeni havalimanının adının Mustaf Kemal olsun'' diye yazdı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, İstanbul'a yapılan yeni havalimanının adının Abdulhamit Han olacağını iddia etti. Yılman'ın iddiasının ardından 29 Ekim'de açılması planlanan havalimanının ismine dair bir tartışma başlarken, konuyu Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da köşesine taşıdı.

Erdoğan'ın Atatürk hakkındaki övgülerini hatırlatan Hakan, ''Madem Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erdoğan’ın da vurguladığı gibi milletimizin gözbebeğidir. O halde... İstanbul’a yapılan yeni havaalanına onun adının verilmesi çok daha münasip olacaktır.'' ifadelerini kullandı.
Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

''Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süre önce yaptığı bir konuşmada şöyle demişti:

Milletimizin Gazi’ye hürmeti sonsuzdur.

Milletimizin Mustafa’ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur.

Milletimizin Kemal’le de en küçük bir sorunu bulunmuyordur.

Milletimizin soyadı olarak kendisine verdiği Atatürk konusunda da hiçbir sıkıntısı olmadığı gayet iyi biliyoruz.

Madem böyledir...

Madem Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erdoğan’ın da vurguladığı gibi milletimizin gözbebeğidir.

O halde...

İstanbul’a yapılan yeni havaalanına onun adının verilmesi çok daha münasip olacaktır.

“Ama eskisinin adı Atatürk Havaalanı’ydı... Yenisinin bir farkı olmalı... Yenisini eskisinden ayırt etmek açısından bu farklılık şart...” falan diye itiraz edilirse...

O zaman...

“Mustafa Kemal Havaalanı” olsun.

Madem...

Mustafa milletimizin Mustafa’sı, madem Kemal milletimizin Kemal’i, madem havaalanı milletimizin havaalanı...

E niye duruyoruz ki?''


Bu Haber 10.09.2018 - 10:02:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • HALK İSTİYOR 12.09.2018 - 10:39

    son 3 senedir sayın Başkanımız tamamen Milliyetçi oldu, bu yuzden dolayıdır kı Olması gerekende Mustafa Kemal Ataturk olmalıdır.Dunya bu ısmı daha ıyı bılmelıdır kavramalıdır. Sayın Tayyıp bey bu ısmı oraya verırse COk saglam oy potansıyelı kendısıne cevrılecektır bunuda boyle bılsın. Solcu dedıgımız partıler bıle artık Tayyıp Beye ılımlı olumlu bakıyor.

  • SERDAR SAĞLAMTUNÇ 11.09.2018 - 12:25

    Bu yazar gibi tipler nedense kendilerini çok akıllı ve bilmiş kabul ediyorlar. Atatürk adı evrenseldir ve her ülke bilir ve tanır. Yeni havalimanına Atatürk ismi konmalıdır. Bunun tartışılması bile abestir. Sözde alternatif olarak ileri sürülen isimler onun çapına ve yaptıkları hizmetlere ulaşamazlar bile. Orada müze türü bir alan oluşturup milletlerin yöneticileri ile yaptığı konuşmalar, yazılar ve her ülkedeki Atatürk heykelleri ve isim verilen sokaklar tanıtılabilir. Dünyanın hürmet ettiği ve bizim bağrımızdan çıkan bu ulu kişiye bu tarzda yapılan yakıştırmalar bile uygunsuzdur. Her ülkenin kurtarıcısı kendi bilinen adı ile yaşar, Atatürk de böyle yaşamalıdır. Bu tip aklı evveller ve hin fikirliler, neyin peşinde olduğunuzu tüm alem biliyor ama onu halkın gönüllerinden silmeye gücünüz yetmeyecek.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.