'Hollanda'da yaşayan Türkler tedirgin'

'Hollanda'da yaşayan Türkler tedirgin'

Hollanda'nın Utrecht kentinde Türk kökenli bir kişinin tramvayda düzenlediği silahlı saldırı sonucu 3 kişi hayatın kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Yaralıların içinde durumu ağır olanların da bulunduğu belirtiliyor.


Yeni Zelanda'daki katliamın üstünden henüz 3 gün geçmişken bu sefer de Hollanda'danın Utrecht kenti silahlı saldırı haberiyle sarsıldı. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin 37 yaşındaki Gökmen Tanış isimli Türk olması, Hollanda'da yaşayan Türkleri korku ve endişeye sevk etti.

Olayla ilgili olarak gazeteci İlhan Karaçay'a konuşan Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, ''Olayı duyar duymaz, Utrecht Belediye Başkanı'nı aradım. Sonra da Amsterdam başkonsolosumuz Engin Arıkan'ın Utrecht'e gitmesini istedim. Başkonsolosumuz Utrecht'te gerekli temasları kurdu. Ben de önümüzdeki günlerde Utrecht'e gidip Belediye Başkanı Jan van Zanten nezdinde başsağlığı dileyeceğim.'' dedi.

''YÜZDE 90 TERÖR DEĞİL''

Olayın nedeni ve katilin motivasyonunun ne olduğunu bilinmeden, bazı medya organlarının sorumsuz şekilde yayın yaptığını öne süren Dişli, ''Medyadan son öğrendiğimiz, bu olayın motivasyonunun yüzde doksan terör olayı olmadığı yönünde.'' şeklinde konuştu.

''TÜRKLER SOKAĞA ÇIKAMAYACAK KADAR ENDİŞELİ''

Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarının olaydan etkilendiğini söyleyen Şaban Dişli, ''Hollanda yetkililerinin, olayın meydana geliş nedenini bir an önce açıklamaları lazım. Sorumsuz yayınlar, vatandaşlarımızı oldukça tedirgin etti. Vatandaşlarımız, sokağa çıkamayacak kadar endişeliler. Biz, gerçek bilgiye ulaşana kadar, medya ile görüşmeme kararı aldık. Bunu ilkesel olarak tercih ettik.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 19.03.2019 - 08:54:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.