Hollanda pazarında daha fazla turist almak için neler yapılmalı?

Hollanda pazarında daha fazla turist almak için neler yapılmalı?

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı sonrası pazarın durumunu ele alan bir rapor hazırladı.


Hollanda'nın su, gıda, enerji, sağlık, çevre ve güvenlik ile ilgili sürdürülebilir çözümler sağlama konusunda dünya çapında etkin bir rol üstlendiği belitilen raporda, ülkede GSYİH'nin 869,4 milyar dolar, kişi başına gelirin ise 51 bin dolar olduğu kaydedildi.

Yüzölçümü Konya’dan sadece 3 bin kilometre fazla olan Hollanda'nın 2018 yılında tarım ihracatında dünya 2'ncisi olduğu kaydedilen raporda, 2017 yılında Türkiye Hollanda'dan 770 bin ziyaretçi alırken, Almanya'nın 3 milyon 460 bin, Fransa'nın 2 milyon 710 bin, İspanya'nın ise 2 milyon 380 bin Hollandalı misafir ağırladığına dikkat çekildi.

NELER YAPILMALI?

Raporun sonunda, Türkiye'nin Hollanda pazarında neler yapması gerektiğine ilişkin ise ş notlar düşüldü:

Hollanda’da Türkiye ilgisi olumlu seyirde, aile konseptinin yanında, spora son derece düşkün Hollandalılar için doğa sporlarına yönelik tanıtım kampanyaları pazara ivme kazandıracaktır.

50+ yaş grubu Hollanda’da her geçen yıl artış gösteriyor. Uzun zamanlı yüksek harcama grubu olan 3. Yaş turizmine yönelik kampanyalar oluşturulması fayda sağlayacaktır.

Online tatil pazarı, Tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Hollanda’da pazar payında önemli artış gösteriyor. Dijital tanıtım kanallarının geliştirilmesi gerekmektedir.

Hollanda’da yaşayan Türk nüfusa yönelik kampanyalar etki sağlayacaktır. Hollanda’da gerçekleşen, tüketici fuarlarına özellikle +50 konseptli fuarda yer almak fayda sağlayacaktır.

''ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR KAYNAK PAZAR''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehme Nuri Ersoy'un da katıldığı fuara ilişkin değerlendirme yapan AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, “Hollanda, yüksek turizm harcaması, sık gerçekleştirdikleri tatil ve tatil sürelerinin uzunluğu bakımından çok önem verdiğimiz bir kaynak Pazar, Türkiye’ye olan ilgi ve talebin 2019 yılında iki haneli büyüme gerçekleştirmesi beklendiğini belirtti. Ayrıca, bölgelere ayrılarak tasarlanan Türkiye alanı, işlevsel ve estetik olarak bir bütünlük içinde Hollanda pazarında iddialı bir çıkış yakaladı.” dedi.

RAPORUN TAMAMI




Bu Haber 23.01.2019 - 15:50:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.