Hizmet üretim endeksi Ocak ayında arttı
Türkiye İstatistik Kurumu, 2025 yılının Ocak ayına ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre hizmet üretim endeksi, 2025 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,0 arttı.
Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 3,2, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 9,6, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 9,9, gayrimenkul hizmetleri yüzde 8,9, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 7,0, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 8,2 arttı.
Hizmet üretim endeksinde 2025 yılının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 artış yaşandı.
Ocak ayında ulaştırma ve depolama hizmetleri bir önceki aya göre yüzde 0,5 ve gayrimenkul hizmetleri yüzde 0,9 azalırken konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,5, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 6,4, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 12,4, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 4,7 arttı.
İlgili Haberler

Otellerde krediler ile ciro arasındaki makas açılıyor! Borç 4'e katladı
2026 verilerine göre otellerdeki ciro artışı yüzde 7 ile 12,6 milyar dolar seviyesine ulaşırken, kredi stokundaki yükseliş ise yüzde 29,1 ile 14,1 milyar dolara çıktı.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya'dan dijital konaklama platformu kanun teklifine tepki: Ayrıcalık tanınmasın
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TBMM'de görüşülecek dijital konaklama platformları ile ilgili hazırlanan kanun teklifine karşı uyarılarda bulunurken; "Yabancı platformlara ayrıcalık tanınmasın." dedi.

ATF’ye 500 saat kaldı: Turizmin kalbi 8. kez atmaya hazır
Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı (ATF) Türkiye için geri sayım devam ediyor. 100'ü aşkın ülkeden 40 binin üzerinden profesyonel ziyaretçi ve 1000'den fazla turizm markası fuarda bir araya gelecek.



%20(2).gif)

