Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya Schengene dahil oluyor

Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya Schengene dahil oluyor

Avrupa Birliği Komisyonu; Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya'nın sınır kontrolleri olmaksızın yolculuğa olanak veren Schengen Bölgesine katılmaya hazır olduğunu duyurdu.


Türk turistlerin yurtdışı seyahatlerinde tercih ettiği ülkelerden Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya da Avrupa Birliğinin Schengen bölgesine girmeye hazırlanıyor.

Hürriyet’ten Güven Özalp’in haberine göre, AB Komisyonu üye ülkelere çağrı yaparak Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan’ın Schengen Bölgesine dahil edilmesi için gerekli kararların gecikmeksizin alınmasını istedi. AB Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, “Schengen Avrupa’dır. Bu üç üye devlet kendilerini tamamen Avrupalı hissetmeyi hak ediyor” dedi.

AB’ye 2007’de üye olan ve Schengen için gerekli değerlendirme sürecini 2011’de tamamlayan Bulgaristan ve Romanya yıllardır siyasi engellerle karşı karşıyaydı. Bu üç ülkenin katılımıyla, şu anda 22 AB üyesi ve 4 ortak ülkenin (İsviçre, İzlanda, Liechtenstein ve Norveç) dahil olduğu Schengen Bölgesi’ndeki ülke sayısı 29’a yükselecek.

Üç ülkenin üyelikleri 8 Aralık’ta yapılacak AB Adalet ve İçişleri Konseyinde oylanacak.



Bu Haber 17.11.2022 - 11:44:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.