Hıncal Uluç her şey dahil için ‘rezil sistem’ dedi

Hıncal Uluç her şey dahil için ‘rezil sistem’ dedi
Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, otellerde uygulanan her şey dahil sistemi için “Rezil sistem” ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Antalya'da 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinin tıklım tıklım dolu olduğunu ancak turistlerin kaldıkları mekânların dışına adım atmadığını yazdı. Uluç, "Antalya diye gördükleri "Havaalanı / Havaalanı Otel Yolu / Otel / Otel Havaalanı Yolu / Havaalanı"dır, hepsi o..Sebep.. O "Her şey dahil" denen ve üzerinde hiç düzenleme yapılmayan "rezil" sistem.. Adam 24 saat açık büfelerde, barlarda, sabahtan akşama, akşamdan sabaha bedava zıkkımlanıp içer, yerken kapıdan dışarı adım atar mı?. Kapıdan dışarı adım atmak, para demek çünkü.. Niye çıksın?. Enayi mi?." ifadelerini kullandı.

Antalya'daki turistlerin "gönüllü hapis" olduğuna işaret eden Uluç, "Elin Alman'ı kendi ülkesinde kalsa çok daha fazlasını harcayacağı parayla, Antalya'da uçak da dahil tatil yapıyor, hem de sabaha dek, bira da değil, viski içerek..

Deli mi?. Niye çıksın otelden?. Niye orda bir restorana gitsin de, otele 24 saat her şey dahilden fazla hesap ödesin?. Siz olsanız öder misiniz?. Çıkmayınca para da harcamıyor tabii turist.. Gelen milyonlar sahillerimizi hem karadan, hem denizden kirletiyorlar, üstelik..

"Adam başı kaça kullandırıyor, kirlettiriyoruz sahillerimizi" de diyecek ve soracaktım..

"Bu ülkenin bir turizm politikası var mı?." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 10.09.2021 - 14:32:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahishavi 13.09.2021 - 09:20

    Ahı gitmiş vahı kalmış her birşeyden boş konuşan adam bi SUS ve köşende otur. Sana kaldıysa Turizmi yazmak, zaten o ülkede turizm kalmamıştır.

  • Birgül Akgül 13.09.2021 - 02:15

    Herkes her konuda bilgi sahibi olamaz, Hıncal Uluç da bu konuda ezbere yazmış.

  • Yusuf ÜNAL 13.09.2021 - 11:23

    Bu Yazar Beyefendi ; hangi turizm tecrübesi ve bilgisine dayanarak sadece göreceli değerlendirme ile bu kadar turizm emekçisinin tüm emeklerini bir çırpıda yok sayıp ,gömüyor anlayabilen beri gelsin... Herkes kendi işini yapsın ,böyle hariçten gazel dinlemeye hiç birimizin ihtiyacı yok!!!!

  • Turizm (ci) 11.09.2021 - 01:43

    Hıncal Uluç Beyefendi; Bu işler öyle televizyona çıkıp , bir futbol maçının ardından sanki atomu parçalıyormuş edalarıyla boş boş konuşmaya benzemez. Her şey dahil sisteminde misafir bulduk da sistemin eleştirmesi kaldı öyle mi?

  • Feti KUYUCU 11.09.2021 - 10:49

    Turizm Endüstrisi ile ve Türk Turizminin gelişme trendini , küresel bazda turistik sosyo ekonomik hareketleri ,arz talep dengesini pazarı bilmeyen kişi & kurumların Turizm Endüstrisi bilmeden görüş bildirmesi sektörün gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Dünya yaz tatili endüstrisinde bir paket Tur gerçeği vardır. Paket Tur tarafları Tur operatöri , ulaşım ve konaklama birleşiminden oluşur. Yaz tatili hareketlerinde çocuklu ailelerde bu ürün önceliklidir. Bu segmentler ise hep bütçeli seyahatlerdir. Bu talebe göre ürün ve destinasyon üretemezseniz Turizm gelirleriniz yarı yarıya düşer. HD çok kıymetlidir TR destinasyonu içinde bir üründür. Mesele ne kadar değer kattığınızdır.Bugün Turizmde dünya devi İspanya bile HD de TR ile rekabet zor diyorsa bir düşünmek lazım.Mesele ürün değil yaratacağınız katma değerdir.Artık konaklamada tesisler ayrışmaya başladı.HD ile birlikte ek gelirler F&B ve diğer gelirler oransal olarak toplamda gelir payları artmaktadır. Paket Tur gelirlerini artırmak aynı zamanda ülke algısı ile de doğru orantılıdır. Bu alanda politikalar geliştirmek gerekiyor.

  • Rafet gulnar 11.09.2021 - 07:49

    Her şey dahil sistem olmazsa o turistlerin hiç biri gelmez,Alan memnun satan memnun misali, şahsen bende HD konaklama olmazsa tatile gitmem.

  • Güven Erdoğan 10.09.2021 - 08:23

    Yenimi aklına gelmiş Hıncal beyin Yıllarca HD ülkemize dayatan ülkemizin ekonomik durumu değilmi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.