Hilton Türkiye’de 11 otel daha açacak

Hilton Türkiye’de 11 otel daha açacak

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Hilton, Türkiye’de açacağı yeni otelleri duyurdu.


Hilton, Türkiye genelinde 11 yeni otel daha açmayı planlıyor. . Ülkede neredeyse 70 yıldır faaliyet gösteren Hilton’un Türkiye’de geliştirme aşamasındaki 34 oteli, 4’ü ilk kez ülkeye giriş yapacak olan 10 ödüllü marka altında konumlanacak. Hilton’un faaliyette ve geliştirme aşamasındaki 100’den fazla oteline ev sahipliği yapan Türkiye, şirketin dünya çapındaki en büyük pazarlarından biri olma özelliği taşıyor.

Oteller, Hilton Hotels & Resorts, Curio Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection by Hilton ve Hampton by Hilton markaları altında açılacak.

Türkiye’deki büyüme hakkında konuşan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgibbon, “Türkiye, ciddi bir büyüme fırsatı sunan, son derece dinamik bir pazar. İstanbul Havalimanı’nda açılacak olağanüstü yeni Hilton Hotels & Resorts otelini de içeren en yeni anlaşmalarımız, ülke genelinde markalarımıza gösterilen talebin bir göstergesi niteliğinde. Uzun yıllardır gururla Türkiye’de faaliyet gösteren Hilton markası olarak, seyahat edenlerin ihtiyaçlarına daha geniş kapsamlı bir şekilde yanıt vermemizi sağlayacak büyüme sürecimizin bu yeni adımında değerli iş ortaklarımızla birlikte çalışacak olmaktan heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hilton İstanbul Airport

TAYA Gayrimenkul Yatırım İşletmeleri Anonim Şirketi ile yapılan yönetim anlaşmasının ardından inşaatına başlanan Hilton İstanbul Airport’un 2025 yazında açılması bekleniyor. Hilton’un havalimanı oteli portföyünü genişletecek olan Hilton İstanbul Airport, dünyanın en işlek 10 havalimanından biri olan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki ilk Hilton markalı otel olma özelliğini taşıyacak. Otel, İstanbul Airport City bünyesinde, havalimanı terminalinin tam karşısında yer alacak. 491 odalı otelde ayrıca  restoran, lobi bar, teras kafe, executive lounge, kapalı havuz, spa, fitness tesisi ve toplam 770 metrekarelik toplantı alanı bulunuyor.

Les Temps İstanbul Karaköy, Curio Collection by Hilton

Koçak Gold Kuyumculuk Dış Ticaret A.Ş. ile yapılan franchise anlaşmasını takiben Karaköy’deki Kamondo Merdivenlerinin karşısındaki tarihi bir binada yer alacak olan Les Temps İstanbul Karaköy, Curio Collection by Hilton, 2025 yılı başlarında açılacak. Otel 93 odayla hizmet verecek.

DoubleTree by Hilton Hotel and Suites İstanbul Altunizade

CCN Holding ile yapılan yönetim anlaşmasının ardından DoubleTree by Hilton Hotel and Suites İstanbul Altunizade’nin 2024 yazında açılması planlanıyor. Yeni inşa edilecek otelde tamamı stüdyo ve tek yatak odalı süitlerden oluşan 240 oda bulunacak. Otelde restoran, lobi bar, kapalı bir havuz, spa ve fitness tesisleri, 95 metrekarelik bir aerobik stüdyosu, toplamda 430 metrekareden fazla toplantı ve etkinlik alanına yer alacak.

DoubleTree by Hilton markasıyla Türkiye’de iki yeni otel açılacak. Bunlar; anlaşmaları kısa bir süre önce imzalanan, 2024 yazında açılacak 99 odalı DoubleTree by Hilton Trabzon Yomra Suites ve 2026’da açılması planlanan 145 odalı DoubleTree by Hilton Bursa Nilüfer’in peşinden geliyor.

Ritus Hotel İstanbul Sultanahmet, Tapestry Collection by Hilton

Tapestry Collection by Hilton markası 2025 baharında açılacak otelle Türkiye’ye giriş yapmaya hazırlanıyor. Ritus Hotel İstanbul Sultanahmet, Tapestry Collection by Hilton 51 odası ile hizmet verecek.

Hampton by Hilton Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor

Hampton by Hilton markasıyla Türkiye’de 5 otel daha açılacak. Bunlar Hampton by Hilton Antalya Airport, Hampton by Hilton Ankara Airport, Hampton by Hilton Adana Batı, Hampton by Hilton İstanbul Şişli ve Hampton by Hilton Merter olarak öne çıkıyor. Tümü 2026’dan önce hizmete girecek olan otellerden Hampton by Hilton Antalya Airport ve Hampton by Hilton Merter’in 2024 yılında, Hampton İstanbul Şişli’nin ise 2025 başlarında kapılarını açması planlanıyor.

Öte yandan Hilton’un Türkiye'de yaklaşan otel açılışları ise şu şekilde

-Hampton by Hilton Denizli Güney, 2024'te açılıyor

-Home2 Suites by Hilton İstanbul Finans Merkezi, 2025’te açılıyor

-Embassy Suites by Hilton İstanbul Mecidiyeköy, 2024’te açılıyor

-Canopy by Hilton İstanbul Taksim, 2025 yılında açılıyor



Bu Haber 28.11.2023 - 14:46:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.