Hilton Canopy markasını Türkiye’ye getiriyor

Hilton Canopy markasını Türkiye’ye getiriyor
Hilton,  Türkiye’deki yeni markası ve 100. oteli Canopy by Hilton’u tanıttı.

Hilton Türkiye’deki 100. oteli olacak yeni markası Canopy by Hilton markasının lansmanını geçekleştirdi. Hilton Türkiye Yatırım Yönetici Direktörü Tuğrul Temel ve Hilton Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında Canopy bt Hilton hakkında bilgilendirme yapıldı.

 “2023 sonunda açmayı hedefliyoruz”

Basın toplantısında söz alan Hilton Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan “Pandemi sonrası hem dünyada hem de ülkemizde turizm canlanmaya başladı. 2019 yılında Hilton’un 100. yılını kutlamıştık. bugün Türkiye’deki 100. otelimizi ve yeni markamızı kutluyoruz. Canopy by Hilton markası bizim Türkiye’deki 8. markamız olacak. Dünya genelinde 18 markamız var. Bu projenin 100’e denk gelmesi hoş bir tesadüf oldu. Tarlabaşı’nda yer alan Taksim 360 projesi içerisinde açılacak yeni markamızı 2023’ün sonu gibi açmayı hedefliyoruz.”  İfadelerini kullandı.

Hilton’un dünyaya açılmasında Türkiye’nin büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken , Zerunyan, “Türkiye’deki ilk otelimiz Hilton İstanbul Boshporus’u 1955 yılına açmıştık. İkincisini 1988 yılında Ankara’da açtık. O günden bugüne Türkiye’de 100. otele ulaştık. Ayrıca Hilton genişlemeye Türkiye ile başladı. Amerika dışındaki ilk otel Türkiye’de İstanbul Boshporus. Bugün 7 bine yaklaşan otel sayımız var. Bu, buradan yaptığımız yayılma sayesinde oldu. Bu ivmeyi de devam ettirmeyi planlıyoruz. Farklı kitlelere hitap etmek gerekiyor. Bir pazara bir marka yerine birçok marka ile girmek istiyoruz. “ şeklinde konuştu.

İstanbul’daki otel dolulukları ile de bilgi veren Zerunyan, “İstanbul birçok pazardan ziyaretçi çekiyor. 2019 yılına yakın bir performans sergiliyoruz. Önümüzdeki üç ayda yakalamaya ve geçmeye aday. Şu an otellerde TÜROB verilerine göre yüzde 70 doluluk var. “ dedi.

“110 odası olacak”

Canopy by Hilton hakkında bilgi veren Hilton Türkiye Yatırım Yönetici Direktörü Tuğrul Temel  “Canopy 5 yıl önce piyasaya sürdüğümüz bir marka. 47’incinsini  İstanbul Taksim’de açacağız. Life style olarak tanımladığımız bir marka. Günlük yaşam tarzına ve yerele odaklanıp o değerden faydalanarak kendini taşıyan bir ürün. Yaptığınız otelin o bölgeyi yansıtması gerekiyor. Bizim de Canopy markasıyla amaçladığımız şey bu. Taksim 360 Projesinde geçmişten bugüne bakılarak mahalle tarzı yansıtılıyor. Biz de buna dahil olarak otel işletmesini yapacağız. Otelde 110 oda yer alıyor. Fiyatlar da müşterinin talebine göre değişiyor. Klasik otel düzeni yerine esnek bir düzene sahip. Alt katında 3 restoran ve dükkanlar, üst katında odalar olacak şekilde tasarlandı. Böylece misafirler check inlerini beklerken oturup bir şeyler yiyip içebiliyorlar. Ayrıca tesiste iş amaçlı seyahat edenler için de toplantı odası yiyecek-içecek servisi de bulunacak Canopy çevreci bir yaklaşımı olan bir marka. Bu yüzden logomuzda ve tasarımlarımızda turuncu rengini kullandık. Turuncunun doğa dostu bir anlamı var.” Şeklinde konuştu.

"Lokasyona önem veriyoruz"

Otel yatırımlarında lokasyona önem verdiklerini aktaran Temel, “Otel yatırımı yaparken önem verdiğimiz en önemli konulardan biri lokasyon. Binayı yıkıp yerine yenisini yapabilirsiniz ama konumunu değiştiremezsiniz. Canopy Taksim Meydanına 400 metre mesafede. Hedeflerimiz belirlerken yaklaşımımızı yıllara ve ortalamaya göre değil talebe göre belirliyoruz. Bir şehir ismi söylendiğinde aklınıza gelen ilk 4-5 lokasyon önemli. Canpoy’nin bu lokasyonlarda yer alarak artmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Canopy by Hilton Küresel Kategori, Yaşam Tarzı ve Global Marka Başkanı Phil Cordell ise  “İstanbul’un en ünlü noktalarından biri olan Taksim Meydanı'nın kalbinde yer alan tesisimizle Canopy by Hilton markasının Türkiye'de lansmanını yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Konuklarımızı çevreyi keşfederek geçen bir günün ardından dinlenip enerji toplarken benzersiz bir tasarımın yanı sıra otantik yiyecek ve içecekleri deneyimleyebilecekleri, toplumun doğal bir uzantısı olarak tasarlanan Canopy by Hilton tesislerinde ağırlamak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Hilton, İstanbul’da halen Conrad Hotels & Resorts, Curio Collection by Hilton, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Hilton Garden Inn ve Hampton by Hilton markaları çatısı altında  25 otel işletiyor.



Bu Haber 15.06.2022 - 13:53:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.