Hikmet Atilla: Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Didim’i fazla etkilemeyecektir

Hikmet Atilla: Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Didim’i fazla etkilemeyecektir

Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve DRV Yurt Dışı Komisyon Üyesi Hikmet Atilla, Rusya-Ukrayna krizinin turizme etkisi hakkında değerlendirmede bulundu.


Rusya-Ukrayna krizinin turizme etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve DRV Yurt Dışı Komisyon Üyesi Hikmet Atilla savaş ile turizmin birbirine ters kavramlar olduğunu ve birbirleriyle hiçbir zaman uyuşmadıklarını söyledi. Savaştan önce Ruslar ve Ukraynalıların aynı masayı paylaştığını aktaran Hikmet Atilla, şimdi ise masaların ayrıldığını hatta bir araya gelmemek için büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Savaşın turizmi kuşkusuz etkileyeceğini vurgulayan Hikmet Atilla, “Rusya Ukrayna arasındaki savaş kuşkusuz Türkiye turizmini etkileyecektir, nitekim 2021 yılında Türkiye Rusya’dan 4 milyon 600 bin turist almış, Ukrayna’dan ise 2 milyonun üzerinden. 2022 yılında ise iki ülkeden toplam 10 milyon üzeri turist bekleniyordu. Savaş bugün son bulsa dahi bu sayıları yakalamak mümkün olmayacaktır. İnsanlar yurtlarını kaybettiler, paraları dolar karşılığında değer kaybediyor, iki tarafın insanları gelecek ekonomik sıkıntılardan etkileniyorlar. Tatiller ile ilgili yapılan planlar alt üst oluyor. “ ifadelerini kullandı.

"Sıkıntısız bir sezon atlatacağız"

Atilla, Almanya’dan Didim’e olan rezervasyonların çok iyi gittiğine dikkat çekerek, “Bilindiği gibi Didim’in ana pazarları Avrupa ülkeleridir; yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve İngiltere’den gelen tatilcilerdir. Ukrayna’dan ve Rusya’dan da tatilci almaktayız, fakat yoğun değil. Dünya daha pandemi krizini atlatmadı, karşımıza Rusya Ukrayna savaşı çıkmış oldu. Coğrafyadan kaynaklanan sorunlardan dolayı bizler sık sık kriz yaşayan ülkelerdeniz.  Bütün krizleri Didim rahatlıkla atlattı, Rusya Ukrayna arasındaki savaş Didim konaklama tesislerini fazla etkilemeyecektir ve aldığımız bilgilere göre, şu an da Almanya’da yatak sayılarını kıstas aldığımızda en fazla rezervasyon alan tatil beldelerinin başında Didim gelmektedir.  Almanya’dan gelen bilgilere göre de rezervasyonlar çok iyi gitmekte. Fazla iddialı olmasın, fakat şunu diyebilirim, pandemi koşulları yumuşatılacağına göre İngiltere pazarında da sıkıntı olmayacaktır. Buna yurt içi pazarını da ve diğer pazarları da eklediğimizde sıkıntısız bir sezon atlatacağımız düşüncesindeyim. Savaşın bir an evvel bitmesini, normal hayatın tekrar geri gelmesini temenni ediyorum. Savaşa hayır.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 01.03.2022 - 11:35:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.