Hikmet Atilla: Otellerde dolluluk sadece 4 gün yüzde 90

Hikmet Atilla: Otellerde dolluluk sadece 4 gün yüzde 90
Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Didim’in bayramda 4 gün doluluk yaşayacağını, sonrasının sıkıntılı olacağını kaydetti.

TurizmGüncel

Didim’in misafir profilinin yurt dışında yaşayan vatandaşlar, İngilizler, Balkan ülkeleri ve yerli misafirler olduğunu belirten Hikmet Atilla, ‘’İngilizlerin ne zaman geleceği belli değil. Uçuşlar sürekli erteleniyor. Bırakın otelleri, kendi evi olan İngilizler bile gelemiyor. Çünkü gelip döndüklerinde kendi ülkelerinde 10 karantinada kalmak gibi bir bela ile karşı karşıyalar.’’ dedi.

Bayramdan öncesi ve sonrası sıkıntılı

Şu anda Didim’de bir kalabalık olduğunu ifade eden Hikmet Atilla, ‘’Görünen kalabalık genelde kendi evlerine gelenler. Didim’de tatil konutları Didim’deki otel yatağı kapasitesinden çok çok fazla. İlçedeki kalabalık da ya eş-dost ziyareti ya da kısa süreli ev kiralayıp gelenler. Küçük otellerdeki doluluk oranı yüzde 90. O da kaç gün? Sadece 4 gün. Bayramın önü ve tamamen sıkıntılı. Doluluk yüzde 30 hatta daha düşük görülüyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Bizi en çok etkileyen şey otellerdeki tek yetkililik’’

Büyük otellerde ise dolulukların ağustos ayında yüzde 70-80 bandında olduğu bilgisini paylaşan Hikmet Atilla, sonrasının ise belli olmadığını, umutların son dakika rezervasyonlara bağlandığını kaydetti. Atilla, ‘’Didim otelleri ücret olarak ise diğer bölgelere bağlı. Fiyatları ilk aşağı çeken turizm destinasyonu Didim değil. Bekliyoruz, bakıyoruz, ona göre hareket ediyoruz. Bizi en çok etkileyen şey otellerdeki tek yetkililik. Küçük otellerin boş kalması biraz da büyük otellerdeki tek yetkililikten kaynaklanıyor. Portföyünde büyük otel olmayan tur operatörü sırf küçük otel için bölgeye gelmiyor. Bu nedenle her sene birkaç küçük otel yıkılıyor ve yerine apartman daireleri yapılıyor.’’ değerlendirmesinde bulundu.

‘’Bir hafta ya da bir aylık doluluk yılı kurtarmaz’’

Didim’deki tüm otellerin güvenli turizm sertifikası aldığını belirten Hikmet Atilla, ‘’Yerel yönetim bütün önlemleri almış durumda. Esnafımız 18 aydır tam da bugünü bekliyordu. Tabi ki bir hafta ya da bir ay olan doluluk bütün yıllı kurtaramamayacak. Sıkıntılar devam edecek, alınan krediler geri ödenecek. Bu iş çok zor’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 17.07.2021 - 09:38:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.