Hertz iflas koruma başvurusunda bulundu

Hertz iflas koruma başvurusunda bulundu
Dünyanın önde gelen araba kiralama şirketlerinden Hertz, ABD'de iflas koruması için başvuruda bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Dünyanın önde gelen araba kiralama şirketlerinden Hertz, ABD'de iflas koruma (konkordato) başvurusunda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, Hertz'in gelirlerinin büyük bölümünün oluşturan havalimanlarının seyahatlerin durmasıyla kapatıldığı ve bunun da şirketi zor duruma düşürdüğü ifade edildi. Hertz'in iflas koruma başvurusu, şirketin CEO'su Kathryn Marinello'nun istifa etmesinden bir hafta sonra gerçekleşti.

BBC'ye göre, borçlarını yeniden yapılandırcak olan Hertz, sonrasında faaliyetlerine devam edecek. Şirketin iflas koruma kararının, Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki uluslararası operasyonları ve ABD’deki bayilikleri etkilemeyeceği açıklandı.

Hertz, pandemiden önce milyarlarca dolar borcu olduğunu açıklamıştı. Pandemi sonrası seyahat talebinde ani ve dramatik bir düşüş yaşandığını açıklayan Hertz, bu durumun şirketin gelirlerini ve ileriye dönük rezervasyonlarını vurduğunu belirtti. Çalışanların ve müşterilerin güvenliğini sağlamak için acil önlemler alındığı ve zorunlu olmayan tüm harcamaların durdurulduğu belirtilen açıklamda, ancak sektörün ne zaman topalancağının belli olmadığı için iflas korma başvurusunda bulunulduğu ifade edildi.



Bu Haber 23.05.2020 - 12:58:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.