Her 100 turdan 57'sinin adresi Türkiye

Her 100 turdan 57'sinin adresi Türkiye
Rusya'da ocak ayına satılan her 100 turdan 57'si Türkiye turlarından oluştu. Yüzde 40-50 indirimle satılan turlar nedeniyle, Rusya'daki büyük oyuncuların erken rezervasyon satışları yüzd 200 oranında arttı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

2019 yılında Rusya'da başarılı bir yıl geçiren Türkiye, artan fiyatlara rağmen Rus turistler için ilk seçenek olmaya devam ediyor. Rusların, Türkiye'de artan fiyatlara rağmen fiyat/kalite dengesi açısından alternatif destinasyon bulamadığı belirtiliyor.

Ocak ayında her 100 tursan 57’si Türkiye

Ocak ayı itibariyle Rusya'da iyice hareketlenen erken rezervasyon satışlarının, Türkiye'nin bu pazardaki liderliğini daha da pekiştireceğini gösterdiği ifade ediliyor. Seyahat acente zinciri 1001 Tour'un verilerine göre, 2020 sezonuna dönük satışlarda Türkiye yüzde 57.4 ile ilk sırada ye alıyor. Türkiye'nin en yakın rakibi Yunanistan satışları ise, toplam satışların yüzde 9.12'sini oluşturuyor.

Türkiye, Biblio Globus’un satışlarında da ilk 3’te

Tur operatörü Pegas'ın ocak ayında yaptığı toplam tur satışının yüzde 65'inin Türkiye olduğu belirtilirken, TUI Rusya'da bu oran yüzde 70'e ulaşmış durumda. Intourist'in ocak ayında yaptığı her iki tur satışından birinin adresi de yine Türkiye. İşin ilginç yanı, operasyonunun büyük bölümünü Rusya'nın güneyine yapan Biblio Globus'ta da Türkiye ilk 3'te yer alıyor.

Sezonda yer bulunmayacak

Erken rezervasyon döneminde Türkiye'ye yapılan yoğun tatil satışlarının, sezon ortasında yer bulmanın zor olacağı anlamına geldiği ifade ediliyor. Bu dönemde otellerde yer bulunamayacağı, bulunsa bile fiyatların çok yüksek olacağı değerlendirmesi yapılıyor.

Hangi tur operatörünün satışında Türkiye’nin oranı ne kadar?

Pegas Touristik, Türkiye'ye dönük yüksek talepte sadece otellerin sunduğu cazip fiyatların değil, aynı zamanda tur operatörlerinin turistlerin motivasyonunu arttırmak amacıyla yaptığı promosyonlu biletlerin de önemli rol oynadığını belirtirken, erken rezervasyon döneminde Pegas'ın ve TUI Rusya'nın otelleri yüzde 55'e varan indirimlerle sattığı, söz konusu indirim oranının Coral Travel'da yüzde 20-50, Intourist'te ise yüzde 40 olduğu ifade ediliyor.

Türkiye programının yüzde 20’si satıldı

Şu ana kadar Rusya'da Tükiye turlarının yüzde 20'sinin satıldığı açıklandı. 2020'ye dönük eken rezervasyon satışlarının, 2019'un üstünde olduğu da belirtildi. Mesela Pegas Touristik'in yaptığı erken ezervasyon satışları geçen yılın yüzde 80 üzerine çıkarken, Coral Travel, TUI Rusya ve ANEX Tour'da bu oranın yüzde 200'ü bulduğuna dikkat çekildi. Bazı tur operatörlerinin ise, 2020 Türkiye programının 3'te birini satmayı başardığı kaydedildi. Buna göre, Coral Travel Türkiye programının yüzde 30'un satarken, bu oran Pegas'da yüzde 25, Anex'te yüzde 15, TUI'de ve Intourist'te ise yüzde 10 civarında. Nisan ayına gelindiğinde, tur şirketlerinin Türkiye programlarının yüzde 40-45'inin stmış olmayı, yıl genelindeki programlarının yüzde 55-65'lik bölümünü ise erken rezervasyonla satmayı planladığı ifade edildi.



Bu Haber 29.01.2020 - 09:03:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.