Hediye Güral Gür: Tabi ki rekor kıracağız

Hediye Güral Gür: Tabi ki rekor kıracağız

Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Türkiye’de yaşanan turist çeşitliliği ile 2023 yılında yeni bir rekor kırılacağını belirtti.


Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkan Yardımcısı ve NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür turizmdeki son durumu ve 2023 hedefleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Milliyet’ten Abdullah Karakuş’a konuşan Hediye Güral Gür, İngiltere WTM Fuarında Türkiye’ye yoğun ilgi olduğunu ve turizm çeşitliliği sayesinde 2023 yılında rekor kırılabileceğini belirtti.

“Çeşitlilik ile rekora gideceğiz”

Türkiye’nin verdiği kaliteli hizmet ve güvenli tatil projesi ile gelmeyenlerin bile gelmeye başladığını belirten Gür, “Bu turist çeşitliliği ile 2023’te rekora gideriz. Fuarlardaki ilgi de bunun işaretlerini vermeye başladı. 2023 hedefimiz 2022’nin üstünde olmak. Beklentimiz yüksek. Pandemide bütün oteller kapalıyken, seyahat yasağı bitti, normalleşiyoruz dendiği anda otelini ilk açanlardanız. Bizde umutsuzluk yok. 2023 için çok umutluyuz. Tabi ki rekor kıracağız. Ama rekor 1 mi 3 mü 5 mi o kısmını bilmiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Savaşa rağmen turistler gelmeye devam etti”

Rusya- Ukrayna savaşına rağmen Rus turistlerin gelmeye devam ettiğini aktaran Gür “Kuzeyimizde yaşanan savaş kışın başladı, kısa sürer diye düşünüldü. Çok uzadı. Bakanlığın ve hükümetin aldığı doğru kararlarla ve politikalarla süreç bizim çok aleyhimize işlemedi. Turistler gelmeye devam etti. Uçuşlar ile ilgili sıkıntılar oldu. Onları çözdüler. Her şey bir anda olmadı ama kademe kademe güzel sonuçlandı bizim için. Hâlâ turist akışı devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

“Antalya’daki İngiliz turist akışı sürpriz oldu”

Antalya’ya İngiliz turistlerin yoğun talep göstermesinin sürpriz olduğunu dile getiren Gür, “Hedefler 2 kere güncellendi. İşin güzel tarafı ise çok farklı ülkelerden gelen var. Antalya’ya pek İngiliz turist gelmezdi. Bu sene İngiliz turist akışı var. Bu senenin güzel sürprizlerinden oldu. Antalya hep Rusya’dan Almanya’dan turist alırdı. Yeni Londra fuarından geldik. Önümüzdeki sene için İngiliz pazarının iyi olacağının sinyallerini şimdiden var, gördük. Mart’ta başlayacak uçuşlar, o da güzel.” şeklinde konuştu.

“Herkesin gelmesini gerektirecek bir ülkeyiz”

Çeşitliliğin ülke turizmi için çok önemli olduğunu belirten Gür “Daha önce hiç gelmeyen pazarların geliyor olması çok güzel. Hiç gelmeyenler geliyor. Uçak krizi olduğunda Rusya kesildiğinde Antalya mahvolmuştu. Çeşitliliğin geliyor olması bizim için çok güzel ve önemli. Herkesin gelmesini gerektirecek bir ülkeyiz. Otel portföyümüzün iyiliği, hizmet kalitemizin iyiliği, sezonun uzun olması, turizm çeşitliliğimizin çok olması. Bunlar hep artımız oldu. Ülkemize baktığımız zaman deniz turizmi var, kış turizmi var, kültür turizmi var, inanç turizmi ve doğa turizmi var. Yapılabilecek çok şey var.” açıklamasında bulundu.

“Termalde en dolu mevsim yaz oldu”

Hediye Güral Gür, termal otellere yurt dışından gelişlerin arttığını kaydederek “Termal otellere yurtdışından geliş arttı. Örneğin Kore’den termale geliyorlar. Kültür turizmi için gelen Koreliler termallere de uğruyorlar. Bu güzel ve önemli gelişme bizim için. Türki Cumhuriyetler de termale meraklı, oralardan da gelen misafirlerimiz var. Beklenenin aksine termalde en dolu mevsim yaz oldu. Afyon futbol takımlarının kampları için de tercih ediliyor.” ifadelerini kullandı.

“En kalabalık ülke stantlarından biri Türkiye oldu”

İngiltere fuarında en kalabalık ülke stantlarından birinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Gür, “2023 yılı inşallah rekor yılı olur. Olmaması için bir sebep yok. Geçen seneki Londra fuarı sönük geçmiş. Bu seneki ise eski fuarları aratmayacak şekilde geçti. Sezonun iyi geçeceğinin en önemli işaretlerinden biri. Fuarlarda katılımcı olarak sadece oteller ve acenteler yok. Nevşehir Valimiz, Kemer Belediye başkanımız da oradaydı. Yerel yönetimler turizmi sahipleniyor. Hep beraber bir şey yapmaya çalışınca ses daha kuvvetli çıkıyor. İngiltere’deki fuarda en kalabalık ülke stantlarından biriydik. Bakanımız da fuardaydı.” dedi.

“Gelen bir daha gelmek istiyor”

Gelen turistlerin bir daha gelmek istediğini aktaran Gür “Pandemi döneminde güvenli tatil çalışması gelecek turistlere güven verdi. Pandemi pek çok alışkanlığı değiştirdi. Tatil anlayışı, iş anlayışı gibi. İstanbul iyi bir sezon geçiriyor. Genele bakınca kötü olmayan bir sezon geçti. İyi olan bir sezon bekliyoruz. Kaliteli hizmeti veren ayrışıyor. Gelen bir daha gelmek istiyor. Güvenilir marka olmak çok önemli. Misafirle kurduğunuz ilişki, ona verdiğiniz hizmet en önemli tuğla taşı oluyor. Pandemi iyi hizmet verdik, kaliteden hiç vazgeçmedik. Hem ülkemize hem kendimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Haberler gerçekçi değil”

Enerji krizi nedeniyle Avrupalı turistlerin günlük euroya Türkiye’ye geleceği haberlerinin gerçekçi olmadığını vurgulayan Gür “Kışın Avrupa’dan çok turist gelmesi beklentisi var. Biz NG grup olarak zaten otellerimizi kapatmıyoruz, devam ediyoruz. Kendi uyguladıkları ambargolar sebebiyle enerjiye ulaşma sıkıntısı yaşayıp Türkiye’ye gelecek burayı tercih edecek Avrupalı turistler olacaktır. Ama 20 Euro’ya gelip kalacaklar haberleri de gerçekçi şeyler değil.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 14.11.2022 - 11:00:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.