Hediye Güral Gür: Geçen yılın yarı fiyatına kontrat yapan oteller var

Hediye Güral Gür: Geçen yılın yarı fiyatına kontrat yapan oteller var
NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, ağırlıklı olarak iç pazarla çalıştıklarını ve bu nedenle de sektördeki krizden dolaylı olarak etkilendiklerini kaydetti. Turizmcinin önünde problemler yumağı olduğunu belirten Gür, "Panik haliyle geçen yılın yarı fiyatına kontrat yapan oteller var" dedi.


TurizmGüncel

Panik havasına girmeden bu kriz ortamından çıkılacağını belirten Hediye Güral Gür, ''Endişeli bir ortam olduğunu kabul ediyoruz ama panikleyip yerinde oturmak doğru değil. Harekete geçmek ve neler yapılabileceğine bakmak gerekiyor.'' dedi.

''ALAKASIZ BÖLGELERDEN REZERVASYON İPTALLERİ ALIYORUZ''

Yurt dışındaki basının Türkiye'nin her yerinde güvenlik sorunu varmış gibi bir algı oluşturduğunu ve bu nedenle alakasız bölgelerde rezervasyon iptalleri aldıklarını kaydeden Gür, bu gidişatı önleyecek adımların neler olabileceği üzerine kafa yormak gerektiğine işaret etti.

''TURİZMCİLERİN ÖNÜNDE PROBLEMLER YUMAĞI VAR''

Turizmcilerin yaşadığı sıkıntılara maliyetlerde yaşanacak artışların da ekleneceğine dikkat çeken Hediye Güral Gür, ''Problemli bir dönem. Asgari ücretlerdeki artış, maliyetleri çok etkileyecek. Gıdadaki enflasyon ortalama enflasyonun üzerinde. Dolayısıyla, turizmcileri bekleyen daha büyük problemler yumağı var.'' diyor.

''PANİK HALİYLE GEÇEN YILIN YARI FİYATINA KONTRAT YAPAN OTELLER VAR''

Antalya'da panik haliyle geçen senenin yarı fiyatına anlaşma yapan oteller olduğunu duyduklarını kaydeden Gür, düşen fiyatların yerine çekilmesinin kolay olmadığını ifade etti. Gür, ''İster istemez otelciler belki de yapmak istemeyecekleri indirimleri yapmak, vermek istemeyecekleri fiyatları vermek zorunda kalıyorlar. Biz bütün bunları gözlemliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Hediye Güral Gür, NG Hotels'in mevcut durumdan nasıl etkilendiğine ve 2016 sezonuna ilişkin ise şunları söyledi:

''DOLAYLI OLARAK ETKİLENİYORZ''

''Biz bu konjonktürden direkt etkilenmiyoruz ama dolaylı etkilerini yaşıyoruz. Çünkü daha çok iç pazarla çalışıyoruz. İç pazar oranımız Sapanca'da yüzde 85, Afyon'da ise daha yüksek, yüzde 90 civarında. Şimdi ister istemez güneydeki otelciler de iç pazara yöneliyor ve belki de bizim pastamızdan pay alacaklar. Biz gelecek hedeflerimizi belirlerken bütün bunları göz önünde bulunduruyoruz.

''KURUCUMUZ NAFİ GÜRAL ŞİRKET İÇİNDE KRİZ SÖZÜNÜN ANILMASINI İSTEMEZ''

Biz grup olarak her zaman krizleri fırsata çevirmesini bildik. Bunda tabi, kurucumuz Nafi Güral'ın çok büyük etkisi var. Şirket içinde hiçbir zaman kriz lafının anılmasını istemez. 'Hazırlıklı ol, önlemini al, bundan faydalan. Herkes frene bassa bile, senin yavaş da olsa gidiyor olman seni bir nebze öne geçirir' yaklaşımı içindedir. Hiçbir zaman yerimizde saymayı kendimize bir hedef olarak koymadık. Bu sene de yine büyümeyi hedefliyoruz. Bütün ekip onun için çalışıyoruz.''

Peki NG Hotels kriz nedeniyle İstanbul'daki otel projesini askıya alacak mı? Gür'un bu konudaki değerlendirmesi şöyle:

''İSTANBUL'DAKİ OTELİ PLANLANANDAN ERKEN AÇABİLİRİZ''

''İstanbul'daki projeyi durdurmayı ya da ertelemeyi düşünmüyoruz. İki kule ve ortada konferans bloğunun yer alacağı çok büyük bir proje. İnşaatların kabasını yapmak çok büyük problem değil. İçine girdikten sonra zaman harcanıyor. Bir de biz detaylara önem veren bir grubuz. İnce işçilikler oldukça zaman alıyor. Tesisi 2019'da açmayı planladık ama her şey yolunda giderse 2018'in sonuna doğru da açabiliriz.''





Bu Haber 11.02.2016 - 16:34:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.