HDP’ye kapatma davası açıldı

HDP’ye kapatma davası açıldı
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin kapatılması istemiyle yeni bir iddianame hazırladı. Anayasa Mahkemesine gönderilen iddianamede 500 partili hakkında siyasi yasak istendi. Partinin banka hesabına da tedbir konulması talep edildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması için 17 Mart 2021’de Anayasa Mahkemesi'ne iddianame sunmuştu.

“HDP’nin terör eylemlerinin odağı olduğu, HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları” belirtilen iddianame için Anayasa Mahkemesi tarafından raportör görevlendirilmişti.

AYM iade etmişti

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada iddianameyi evrak ve usul eksiklikleri nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade etmişti.

Yeniden iddianame düzenlendi

Yaşanan bu gelişmenin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle yeniden iddianame düzenledi. Anayasa Mahkemesine gönderilen yaklaşık 850 sayfalık iddianamede, 500 partili hakkında siyasi yasak istendi. Öte yandan partinin banka hesabına da tedbir konulması talep edildi. Kaynak: Sözcü



Bu Haber 07.06.2021 - 20:14:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.