Haziranda kaç Rus turist Türkiye’ye gelme planı yapıyor?

Haziranda kaç Rus turist Türkiye’ye gelme planı yapıyor?

1 Haziran’a kadar Türkiye’ye uçuşları durduran Rusya’da, 1-30 Haziran arasında 338 bin turistin Türkiye’ye gelme planı yaptığı belirtildi.

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, tur operatörlerine 1 Haziran sonrası için de Türkiye tatili satışı yapmama çağrısında bulunmuştu. Golikova’nın bu açıklaması sonrası, Rusya pazarında haziran ayını da tehlikeye düşürdü.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 1 Haziran - 30 Haziran arasında 338 binden fazla Rusya vatandaşının Türkiye'yi ziyaret etme planı yaptığını duyurdu.

Sputnik'in haberine göre ATOR’dan yapılan açıklamada, 15 Nisan – 31 Mayıs dönemi için 533 binden fazla Rusya vatandaşının Türkiye turu satın aldığı, 1 Haziran - 30 Haziran döneminde ise 338 binden fazla Rus turistin Türkiye'ye gitme planı yaptığı belirtildi.

Daha önce Rusya yönetimi, Türkiye’deki epidemiyolojik durumun kötüleşmesi nedeniyle bu ülke ile havayolu trafiğinin 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu.

Son olarak Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye için uygulamaya konulan seyahat kısıtlamalarının şimdilik kaldırılmayacağını açıklayarak, tur operatörlerine 1 Haziran’dan sonrası için Türkiye ve Tanzanya’ya tur satışları yapmama çağrısında bulunmuştu.

Özellikle Türkiye’deki durumun ciddiyetini koruduğuna dikkat çeken Golikova'dan, “Ülke içinde seyahatleri kısıtlama, (akşam ve hafta sonları) dışarıya çıkma kısıtlaması getirilmiş durumda” açıklaması gelmişti.

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) 17 Nisan’da Türkiye’deki turistlerin Rusya’ya geri dönüşünün organizasyonu ile ilgili merkez kurmuştu, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) ise, 1 Mayıs’a kadar Türkiye ve Tanzanya’dan Rusya’ya dönen Rusya vatandaşlarına iki kez Kovid-19 testi yaptırma şartı getirmişti.



Bu Haber 27.04.2021 - 09:50:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ebubekir demor 29.04.2021 - 05:04

    Bu covid en çok kamu çalışanlarına devlete sırtını dayamış insanlara yaradı adamlar dua ediyo bitmesin diye yattıkları yerden para alıyorlar gariban ne yapsın kimsenin umrunda değil madem adalet eşitlik var devlet memurları da çalışmadığı yerden devlet desteği alsın maaşları kesilsin 1400 alsınlar bakalim nasıl isyan ediyolar turizm bakanı desen zaten Boş adam hiç bir ise yaradığını görmedik devleti yargılayamam ama sorgulamak benim görevim turizm bakanı değişsin turizme can verilsin kalifiyeli personel kalmadı turizmi katleden herkesin allah belasını versin bu mesleğe aşık biri olarak söylüyorum kimsenin hayaliyle oynamayın allahın belaları...

  • İsmail 28.04.2021 - 01:47

    Her dönemde bu tarz olumsuzluklardan en çok etkilenen turizm sektörü olmuştur

  • Nur 28.04.2021 - 10:37

    Kimse kusura bakmasın çokta iyi oldu gelmemeleri... Bodrum da birtanesi maske takmıyor... dolmuşta bile, uyardığınız zamanda kıkır kıkır gülüp dalga geçiyorlar.. zaten heryer kıpkırmızyken turist almak ne demek? ekonomi sadece turizimdemi battı? insan hayatının değeri kaç para? baştan kapasalardı şimdiye bitmişti ne bukadar insan ölürdü nede bu kadar insan aç kalırdı Allah tan başka ülkeler yasakladı buraya gelmeyi yoksa ne kaparlardı nede bu hastalık azalırdı.

  • Muhammed Hicabi Yıldız 27.04.2021 - 10:33

    Tüm her şey için herkese teşekkürler çünkü sayenizde truzim denen bir şey kalmayacak bir Allah'ın kulu sormuyor bu insanların bir derdi bir sıkıntısı varmı diyen yok bu insanlar ne yer ne içer nasıl geçinir diyen yok nede olsa aylık paraları yatıyor sonra diyorsunuz geleceğe dair bir beklen tin varmı hayır geleceğe karşı beklentim yok tüm dünyaya teşekkürler tüm devletlere teşekkürler sayenizde truzim bitiyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.