Hazine destekli kredi kefaletine uçak şirketleri de dahil edildi

Hazine destekli kredi kefaletine uçak şirketleri de dahil edildi
Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanacak Hazine Desteğine İlişkin Uusul ve Esaslar Hakkında Karar'da değişiklik yapılarak, hava yolu şirketleri de kapsama dahil edildi.


Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, acentelere sağlanan Hazine destekli kredi kefaletine, hava yolu şirketleri de dahil edildi. Karara göre, 20 ve üzeri koltuk kapasitesine sahip uçaklarla yolcu taşıyan şirketler, söz konusu destekten faydalanabilecekler.

YURT DIŞINA SEFER DÜZENLEYEN UÇAK ŞİRKETLERİNE

BusinessHT'de yer alan habere göre, Hazine Müsteşarlığı'nın sağlayacağı destek, Kredi Garanti Fonu AŞ'nin havayolu işletmelerine vereceği kefaletler için kararla belirlenen şartların yanında, şirketin tarifeli ticari hava taşımacılığı yapmaya yetkilendirilmiş olması ve yurtdışına tarifeli sefer düzenleme izni olması şartları aranacak.

Madde kapsamında kefalet desteğinden yararlanacak kredilerin, vadesi asgari altı ay, ana para ödemesiz dönemi en fazla iki yıl olmak üzere azami sekiz yıl olması öngörülüyor.

MİNİMUM 15, MAKSİMUM 45 MİLYON DOLAR

Sağlanacak kefalet tutarı yaralanıcı başına; filosundaki uçak sayısı beş ve üzeri olanlara 15 milyon doları, 10 ve üzeri olanlara 25 milyon doları, 20 ve üzeri olanlara ise 45 milyon doları geçemeyecek.

Yapılan değişiklikle karar kapsamında kefalet başvuru süreleri; seyahat acenteleri için 31 Aralık 2016, diğer yaralanıcılar için ise 31 Aralık 2017 tarihiyle sınırlandı.




Bu Haber 21.04.2016 - 07:24:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.