Haydar Gümrükçü: Rus ve Ukraynaların yerini, Polonyalılar ve İngilizler aldı

Haydar Gümrükçü: Rus ve Ukraynaların yerini, Polonyalılar ve İngilizler aldı

Antalya’da bulunan Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, Rusya pazarındaki boşluğu Polonya ve İngiltere pazarlarının doldurduğunu ifade etti. Gümrükçü ayrıca rublenin değer kaybetmesi nedeniyle Rus turistlerin beklenen miktarda harcama yapmadıklarını söyledi.


Kemer’deki Olympos Teleferik’in genel müdürü Haydar Gümrükçü, turizm sezonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gümrükçü, bu sene bugüne kadar 175 bin kişinin Olympos Teleferik ile zirveye çıktığını belirterek, “Bu yıl hedefimiz 300 bin misafirimizi zirveye taşımaktı. Sezonun Kasım ayına uzayacağını düşünüyoruz. Yıl sonuna kadar bu rakamın 230 binleri bulmasını bekliyorum.” dedi.

‘İstenilen seviyede harcama yapmıyorlar’

Beklenenin aksine normal bir sezon yaşadıklarını belirten Gümrükçü “Ortalama bir sezon geçiriyoruz. Rus pazarının yerini başka pazarlar dolduruyor. Mesela Polonyalılar ve İngilizler çok gelmeye başladı. Doğu Avrupa'dan gelen misafirlerimiz de büyük ilgi gösteriyor. Dolayısıyla Rusların ve Ukraynalıların yerini biraz onlar almaya başladı. İngiliz pazarı hareketli. Bir pazar boşalırsa bir yerden başka pazarlar orayı dolduruyor. Onun dışında ekonomik sıkıntılar, savaşın olması gibi durumlar da etkiledi mutlaka. Özellikle yaşanan savaş bizi çok etkiledi. Rus pazarı ve Ukrayna pazarında düşüş var. Rusya’daki ekonomik durum yani rublenin durumu nedeniyle, gelen Ruslar maalesef harcama yapmıyorlar, bunu biz de hissediyoruz. Bize gelen insanlar bile yukarıda yiyecek içecek ve diğer aktivitelerde istenilen seviyede harcama yapmıyorlar. Zaten otele gelen misafirlerin de bir kısmı da dışarıya çıkmıyor. Böyle bir genel sorun yaşanıyor. Sadece bizde değil bütün günübirlik alanlarda bir düşüş var.” diye konuştu.

“Olympos Teleferik, Avrupa’nın en uzunu”

Teleferik hakkında kısa bilgiler de veren Gümrükçü, “Teleferiğimiz, Kemer’in simgesi. Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise ikinci en uzun teleferiği olma özelliği taşıyor. Teleferiğimiz ile yolculuk alt istasyon ile Tahtalı Dağı zirvesi arası yaklaşık 12 dakika sürüyor.  İsviçreli mühendisler tarafından tasarlanan teleferiğimiz ile yolculuk yapan misafirlerimiz, Phaselis ve Olympos Antik Kenti, Antalya ve Kemer'in manzarasını görme şansı buluyorlar” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 12.09.2023 - 13:38:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.