Hayatını kaybeden turizmci Haluk Nişlioğlu kimdir?

Hayatını kaybeden turizmci Haluk Nişlioğlu kimdir?

İzmir en tanınmış ve en eski turizmcilerinden Haluk Nişlioğlu, 87 yaşında hayata veda etti. Günümüz turizmcilerinin sadece bir bölümü Haluk Nişlioğlu ismini bilse de, Nişlioğlu hem İzmir hem de Türkiye turizmine kattıklarıyla en dikkat çeken isimlerden biri. İşte Haluk M. Nişlioğlu'nun turizm serüveni...


TurizmGüncel - Özel

1 Mart 1932 yılında İzmir’de dünyaya gelen Haluk M.Nişlioğlu, 1951 yılında İzmir Mithat Paşa Meslek Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Yıldız Mühendislik Okulu sınavlarına girmesine rağmen okula devam etmeyerek serbest çalışmaya başladı.

Askerliğini 1956 – 1958 yılı içersinde 45. dönem yedek subay olarakAnkara ve İstanbul’da yapan Nişliooğlu, 1960-66 yılları arasında eğitim için Almanya’da bulundu. Almanya’da arzuladığını bulamayıp Türkiye’ye dönmeyi düşünürken eşi ile tanışıp evlenen Nişlioğlu evliliğinin beşinci yılında, 1966’da, Türkiye’ye dönüş yaptı.

Türkiye’ye döndükten sonra Aydın’a yerleşen ve babasının işlettiği Pirina yağ fabrikasında çalışmaya başlayan Haluk Nişlioğlu’nun turizm enformasyon belgesine sahip olan Alman eşi, seyahat acentesinde çalışarak emekli oldu.

Turizm yatırımlarının revaçta olduğu dönemde kendine yeni bir iş alanı yaratmak isteyen Haluk Nişlioğlu, 1967 yılında Kuşadası’nda kurulan Turistik Kuştur Tatil Köyüne ortak oldu.

nislioglu1

Daha sonraki yıllarda Nişlioğlu’nun turizm yaşamı kronolojik olarak şöyle şekillendi:

*1971 yılında Kuştur Tatil Köyü’nün yönetim kuruluna seçilip, başkan yardımcılığı- murahhaz azalık ve ara devrelerde de genel müdür görevlerini yürüttü.

*1973 yılında Merkezi İzmir’de bulunan ETO Ege Turistik İşletmeler Derneğine üye oldu, 1977 yılında derneğin yönetim kuruluna girdi.

* 1977 – 2010 yılları arasında 4 yıl üye, 4 yıl yönetim kurulu genel sekreterliği, 29 yıl yönetim kurulu başkanlığı ve 2011 yılından vefat ettiği tarihe kadar ETİK Onursal Başkanı olarak görev yaptı.

Görevde Bulunduğum Kuruluşlar;

*Kuştur Tatil Köyü yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve murahhaz azalık görevini yürüttü.

*ETİK Ege Turistik İşletmeler Konaklamalar Birliğinde Başkanlık ‘’kurucu üye’’

*TUGEV Turizm Geliştirme ve Eğitim vakfı istişare kurulu üyesi

*TYD. Turizm Yatırım Derneği istişare kurulu üyesi

*TUROB Yönetim kurulu başkan yardımcısı ‘’ kurucu üye ‘’

*TUROFED Yönetim kurulu başkan yardımcısı ‘’ kurucu üye’’

*Altınyunus Tatil Köyü ve Onur Otel’de turizm danışmanlığı

*İZKA İzmir kalkınma ajansının kuruluşunda, kurucusu ve üyelikte bulundu.



Bu Haber 08.06.2019 - 12:35:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.