Hayaller İspanya/Yunanistan, tatiller Türkiye

Hayaller İspanya/Yunanistan, tatiller Türkiye
Resort Kongresi için Antalya’da buluşan turizmciler, hızlı gelişen pazarlardan Polonya’yı masaya yatırdı. Polonya pazarı ile ilgili çok sayıda parametrenin konuşulduğu toplantıda, Polonyalı turistin İspanya ve Yunanistan’ı hayel ettiği ancak tatile Türkiye’ye geldiği bilgisi dikkat çekti.

TuizmGüncel

Resort Turizm Kongresi için Antalya’da buluşan turizmciler, Polonya pazarını masaya yatırdı. Toplantıya, Polonya pazarında faaliyet gösteren önde gelen tur operatörleri ve otelciler katıldı.

POLONYA PAZARI 2019'DA YÜZDE 10 BÜYÜYECEK

Toplantıya katılan tur operatörlerinin aktardığı bilgiye göre, Polonya pazarının 2019 yılında yüzde 10 büyümesi bekleniyor.

SKYBUS ÜCRETSİZ OLUNCA ERCİYES AVANTAJLI HALE GELDİ

Polonya’da ciddi bir kayak turizmi potansiyelinin olduğunu belirten operatörler, Erciyes’i Anadolu turları ve Kapadokya ile birlike pazarlıyor. Avrupa’daki kayak merkezlerinde kişi başı 25 euro olan skybus biniş ücretinin Erciyes’te 5 euro olarak belirlenmesinin ve bu ücretin de otel fiyatına dahil edilerek ‘skybus’ın ücretsiz’ olarak pazarlanmasının Erciyes’i avantajlı duruma getirdiğini belirten operatörler, kayak tatili rezervasyonlarının erken yapılmasından dolayı 2019 yılında uygulamadan nasıl bir sonuç alınacağını henüz bilmiyor.

Polonya pazarı ile ilgili dikkat altı çizilen noktalar şöyle:

*Coral Travel 2018’de Polonya’dan Türkiye’ye 128 yolcu planladı ancak gerçekleşen rakam şirketin planlamasını da aşarak 185 bine ulaştı. Şirketin şu anda Polonya’da Antalya payı yüzde 35, Türkiye payı ise yüzde 25.

*Polonya nüfusuna oranla Avrupa’da en fazla yurt dışına çıkan üçüncü ülke durumunda. 38 milyon nüfuslu ülkede 20 milyon insan yurt dışına çıkıyor.

*Yurt dışına çıkışların yüzde 50’si bütçeli hava yolu şirketlerini kullanıyor.

*Türkiye bu pazarda istese bile uçuş sayısını artırma şansı yok. THY ile LOT arasında yapılan anlaşma yüzde 50/50 olarak oranlanmış durumda. Yani LOT uçuş artırmadan THY artıramıyor.

*Polonya seyahat pazarında fiyatlar 2018’e göre 2019’da arttı ancak buna rağmen 2014 fiyatlarının gerisinde. 2016’da 22-25 euroya kadar düşen konaklama fiyatları şu anda 60 euro seviyesinde.

*Polonya tüketicisi,’Türkiye fiyatları arttırdı’ algısı içinde. Oysa Türkiye’nin artmış fiyatları bile İspanya ve Yunanistan’dan daha ucuz.

*Polonya’da faaliyet gösteren tour operatörleri otelcilerin fiyat arttırırken temkinli olmalarını istiyor.

*Yapılan araştırmalar, Polonyalı tatilcilerin İspanya ve Yunanistan’ı hayal ettiğini ancak tatile Türkiye’ye geldiğini gösteriyor.

*Türkiye’nin Polonya pazarında diğer Avrupa ülkelerine göre sezonu uzatma ve yeni ürün sunma şansı daha yüksek.

*Bodrum talebinde ciddi bir şekilde artış var. Nedeni, Yunanistan’a gidip günübirlik olarak Bodrum’a gelenlerin buradaki fiyatları oldukça düşük bulmaları. Yunanistan Borum’dan bile pahalı.



Bu Haber 29.11.2018 - 09:02:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.