Havalimanlarında yapılacak Covid-19 testiyle ilgili uyarı

Havalimanlarında yapılacak Covid-19 testiyle ilgili uyarı
Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadr Uğur, Türkiye’ye gelecek turistlere havalimanında test yapılmasının yanlış olacağını söyledi. Uğur, söz konusu testlerin hava yolu şirketleri tarafından misafirin geleceği havalimanında yapılması gerektiğini belirtti.

Tünelin ucundaki ışığın görünmeye başlandığı dönemde alınan önlemlerin Türkiye turizmizi canlandıracağını belirten Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, ‘’Diğer ülkelerin hala uykuda bulunduğu su sırada bizim TÜV standartları belgeli bir kriterler kitabi ortaya koymamız hepimizi heyecanlandırdı.’’ dedi.

Ancak teoride çok güzel görünen önlemlerin bazı noktalarının pratikte nasıl işleyeceğinin düşünülmesi gerektiğini kaydeden Uğur, kendini en çok düşündüren şeyin havalimanlarında yapılması planlanan Covid-19 testi olduğunu kaydetti.

100 yolculu uçakta koronavirüslü yolcu çıkarsa ne olacak?

Bu testin hava yolu ile Türkiye’ye gelen yolcuya Türkiye girişinde yapılacak olmasının kafalarda soru işaretleri oluşturduğunu ifade eden Uğur, ‘’Türkiye’ye inen 100 yolculu bir uçağın testi ve alınacak netice 5 saati bulacak. Biriken bu kadar yolcuyu pasaporttan önce nerede tutacağız? Yoğunluğu nasıl ikişer metre araya yayacağız? İki kişide pozitif çıkan test sonucu bütün uçağın karantinaya gönderilmesi gerekecek. Bu da yolcu mağduriyetine ve otellerde kayıplara yol açacak. Kaldı ki potansiyel turist bu riski üzerine alıp Türkiye’ye rezervasyon yaptırmayacak.’’ ifadelerini kullandı.

Uğur değerlendirmesinin devamında şunları söyledi:

Bizim tavsiyemiz bu testlerin yurt dışındaki yolcunun uçacağı hava alanında uçak şirketi tarafından yaptırılıp Türkiye’ye sıhhatli kişilerin gönderilmesi. Veya müşterinin uçuşundan en geç 24 saat önce test yaptırıp sağlık pasaportu ile Türkiye ye uçması. Ümit ederim bu konu üzerinde çabuk sonuca varırız.



Bu Haber 13.05.2020 - 16:38:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cihangir osman 11.08.2020 - 11:32

    Ben pazar gunu test yaptirdim carbamba sabahi icagim var ama test sonuclari cikmadi dediler ne yapmam lazim 12 08 2020 ucak saatim sabah 05 elime test sonuculm ulasmadi

  • Onuç Altur 16.05.2020 - 02:21

    Doğru karar. Lakin bu konuda sadece Türkiye veya başka bir ülkenin kriterleri geçerli olmamalı. Dünya turizim örgütü tarafından politika ve direktif haline getirilmelidir.

  • İbrahim ersin kafadar 15.05.2020 - 05:15

    Nihayet doğru test yöntemini mantıklı düşünerek bulduk.Evet Türkiye'ye geldikten sonra OLMAZ.

  • Birgül Akgül 15.05.2020 - 08:46

    Kadir Bey çok hakli, en mantıklısı çıkış havalimanında test yapmak, varışta değil.

  • Ali Gürsoy 13.05.2020 - 09:38

    Ucaga bindikten sonra yapilan testin hic bir anlami yok. Binmeden önce tespit edilmesi lazim. Kisi virüslümü degilmi. Burada bagaj tesliminden önce bilinmesi dsha dogrudur. Selamlar A. Gürsoy

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.