Havalimanında intihar ettiği iddia edilen İngiliz, ünlü bir gazeteciymiş

Havalimanında intihar ettiği iddia edilen İngiliz, ünlü bir gazeteciymiş
Atatürk Havalima'nda uçağını kaçırdığı için intihar ettiği iddia edilen İngiliz turistin, BBC eski çalışanı gazeteci Jacy Sutton olduğu öğrenildi. İngiliz gazete Daily Mail'e konuşan Sutton'un meslektaşları ve dostları, Sutton'un intihar etmesini inandırıcı bulmadıklarını dile getirdi.


TurizmGüncel

Britanya vatandaşı gazeteci Jacky Sutton, İstanbul Atatürk Havaalanı'ndaki bir tuvalette asılmış vaziyette bulunmuştu. Institute of War and Peace Reporting'in (IWPR) Irak direktörü olduğu söylenen BBC eski çalışanı Sutton'ın, Erbil'e giden uçağını kaçırdığı için intihar ettiği iddia edilmişti.

İddiaya göre Sutton geçen Cumartesi saat 22:00'de TK-1986 sefer sayılı uçakla İstanbul'a geldi. Gazeteci gece yarısı Erbil'e uçacaktı, ancak uçağını kaçırdı.

Hava yolu yetkilileri, Sutton'a kendi hatası sebebiyle uçağı kaçırdığı için yeni bir bilet alması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine bölgeden uzaklaşan Sutton'un cesedi, 3 Rus turist tarafından bulundu.

MESLEKTAŞLARI İNTİHARI GERÇEKÇİ BULMUYOR

Ancak meslektaşları ve dostları, bu iddianın gerçek olmadığını söylüyor. Sutton ile birlikte çalışan Iraklı gazeteci Mazin Elias, Daily Mail'a yaptığı açıklamada İngiliz gazetecinin intihar etmesinin "imkansız" olduğunu söyledi. Elias ve Sutton'ın pek çok diğer meslektaşı, Sutton'ın çok azimli ve çalışkan biri olduğunu ve daha yeni bir doktora çalışmasına başladığını, kesinlikle böyle basit bir gerekçe ile intihara kalkışmayacağını belirtiyor.



GAZETECİLER DERİNLİKLİ SORUŞTURMA İSTİYOR

Daily Mail'de yer alan haberde yorumuna verilen Sutton'ın bir diğer meslektaşı Christian Bleuer'ın ifadeleri ise oldukça ilginç: ''Jacky hayatımda tanıdığım en azimli kadın. Komplo teorisi geliştirmek istemiyorum ancak eğer Türk polisi havalimanındaki kameraların bozuk olduğunu söylerse, Jacky'nin bir cinayete kurban gittiğine emin olabilirsiniz.''

Yalnızca Sutton'ın çevresi değil, Sutton'ın ölümünün intihar olduğuna inanmayan gazeteci ve araştırmacılar da hem İngiltere Hükümeti'ni hem de uluslararası kamuoyunu olayı daha derinlikli araştırmaya davet ediyor.

CASUSLUKLA SUÇLANMIŞTI

Öte yandan Sutton, geçtiğimiz aylarda Afrika'da casusluk faaliyeti yürüttüğü sebebiyle tutuklanmış ve sınır dışı edilmişti. Sutton'ın bu süreçten sonra Travma Sonrası Stres Bozukluğu belirtileri gösterdiği de iddalar arasında. Sutton ayrıca, Erbil'de yürüttüğü gazetecilik faaliyetleri sebebiyle IŞİD tarafından hedef alınmış olabileceğini açıklamıştı.





Bu Haber 19.10.2015 - 15:48:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.