Hava yolu yolcu hakları belirsiz bir tarihe kadar askıya alındı

Hava yolu yolcu hakları belirsiz bir tarihe kadar askıya alındı

İptal edilen binlerce uçuş nedeniyle ileri tarihli rezervasyonlarının parasını alamayan yolcular, belisiz bir tarihe kadar beklemek zorunda kalacak.


Koronavirüs salgını nedeniyle peş peşe uçuş yasakları gelmesi, yolcularla hava yolu şirketlerini ve seyahat acentelerini karşı karşıya getirmişti.

Hava Yolu İle Seyahat Eden Yolcuların Haklarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle, hava yolu yolcu hakları belisiz bir süreyle askıya alındı. Söz konusu düzenleme, 5 Şubat 2020 tarihinden bu yana iptal edilen tüm uçuşları kapsıyor.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ek maddede, ''COVID-19 salgını nedeniyle 5/2/2020 tarihinden itibaren uçuşun iptal edilmesi durumunda, bu iptaller sebebiyle uçuşu icra eden veya etme taahhüdünde bulunan hava taşıma işletmesi 8 inci, 9 uncu ve 10 uncu maddelerde yer alan hükümlerden uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ay sonuna kadar muaftır.'' denildi.

Geçici ikinci maddede ise ''COVID-19 salgını nedeniyle uçuşu iptal edilen yolcunun, hava taşıma işletmesinin boş koltuk durumuna bağlı olarak istediği bir tarih için bilette değişiklik yapma veya bileti açığa alma hakkı vardır. Yolcu, açığa alınıp kullanılmayan biletin iadesini uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ayın sonrasında hava taşıma işletmesinden alabilir.” ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 25.03.2020 - 09:04:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İlhami Cizre 25.03.2020 - 09:15

    Birtek Sun Express ücret iadesi yapmamakta direniyor. Kanunsuz iş yapıyorlar. Tutumları etik değil. Bunun adı fırsatçılıktır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.