Hava yolu şirketlerinin rotalarına İran ayarı

Hava yolu şirketlerinin rotalarına İran ayarı

ABD’nin uyarısının ardından dünyanın önde gelen hava yolu şirketleri İran’ı by-pass edecek şekilde rotalarını yeniden belirliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

ABD’nin ülkedeki hava yolu şirketlerine İran hava sahasını kullanmamaları yönünde uyarı yapmasının ardından British Airways, Qantas, KLM ve Singapur Airlines gibi hava yolu şirketleri de İran hava sahasını kullanmayacak şekilde uçuş rotalarını yeniden belirliyor.

İran’ın karadan-havaya fırlattığı bir füzeyle kendi hava sahası üzerinde uçan ABD’ye ait bir drone’u düşürmesinin ardından, hava yolu şirketleri güvenlik gerekçesiyle Hürmüz Boğazı ve Umman Körfez’i üzerinden geçen uçuş rotasını kullanmamaya başladı. Olayın ardından ardından acil bir uyarı yapan Amerikan Havacılık Dairesi, ABD’li şirketlere ait uçakların İran hava sahasını kullanmasını geçici olarak yasaklamıştı.

İran’ın ABD’ye ait insansız hava aracını düşürdüğü sırada o rotada uçan çok sayıda ticari uçak olduğunu belirten FCA, İran sahasında uçan hava yolu şirketlerinin tehlikede olduğunu ileri sürdü.



Bu Haber 21.06.2019 - 17:21:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.