Hava yolu şirketlerine 100 milyon poundluk İngiltere faturası

Hava yolu şirketlerine 100 milyon poundluk İngiltere faturası
İngiltere'de yaşanan iptaller nedeniyle havacılık sektörünün uğradığı zararın 100 milyon pounda ulaşabileceği ifade edildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İngiltere'de hava trafik kontrol sistemindeki arıza nedeniyle yaşanan uçuş kaosunda binden fazla uçuş iptal edilmiş, on binlerce yolcu mağdur olmuştu.

Yaşanan kaosa ilişkin değerlendirme yapan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği CEO'su Willie Walsh, yaşanan iptallerin hava yolu şirketlerine 100 milyon pounda mal olabileceğini açıkladı.

BBC Radyo'ya konuşan Walsh, "Tam tahminde bulunmak için henüz erken ama sektör bazında hava yolu şirketlerinin 100 milyon pound civarında ek maliyetle karşılaşacağını tahmin ediyorum." dedi. 

İngiltere'de kaosun etkilerinin sürdüğü ve yeni iptallerin geldiği belirtiliyor. Gelen bilgilere de bugün de 30 civarında uçuş yapılamadı.

İngiltere Ulusal Hava Trafik Hizmetleri (NATS), sistemin güvenilmez uçuş verileri tarafından çökertildiğini ve bunun da yaygın uçuş iptallerine neden olduğunu duyurdu. NATS, arıza nedeniyle sistemin uçuş verilerini yorumlayamadığına dikkat çekti.


Bu Haber 30.08.2023 - 15:20:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.