Harç pulu otomatları İstanbul Havalimanı'na yerleştirildi

Harç pulu otomatları İstanbul Havalimanı'na yerleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomatlardan harç pulu alımına ilişkin pilot uygulamayı İstanbul Havalimanı'nda başlattı.


İstanbul Havalimanı'nda 10 noktaya yerleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın harç pulu için geliştirdiği yeni uygulama, İstanbul Havalimanı'nın değişik noktalarına yeleştirdiği 10 otomatla başladı. Yurt dışına uçacak olan yolcular, sıraya girmeden cihazlardan harç pullarını alabilecek.

Sırada Sabiha Gökçen var

Otomatlardan nakit ve kredi kartının yanı sıra NFC olarak adlandırılan temassız ödeme sistemini destekleyen cep telefonlarıyla da ödeme yapılabilecek. İstanbul Havalimanı'nda 10 adet cihazla başlatılan uygulama önümüzdeki günlerde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da 6 adet uygulama noktasıyla devam edecek. Vatandaşlar, bu sayede 7 gün 24 saat yurt dışı çıkış harç pullarına kolaylıkla ulaşabilecek. Uygulama üzerinde yolcular yek seferde 10 harç puluna kadar işlem yapılabilecek.

Üzerinde 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü' bulunan yeni harç pulu

Yeni harç pulları daha önceki pullara oranla hem daha büyük hem de daha dayanıklı olarak tasarlandı. Standart kredi kartı boyutundaki yeni tip pullar Yavuz Sultan Selim Köprüsü resmini taşıyor.

Harç pulu 15 TL'den 50 TL'ye çıktmıştı

Temmuz ayında çıkarılan torba yasayla, harç pulu ücretine büyük zam yapılmıştı. Daha önce 15 TL olan harç pulu, yüzde 230'luk zamla beraber 50 TL'ye yükselmişti.



Bu Haber 16.09.2019 - 09:36:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.