Harç pulu otomatları İstanbul Havalimanı'na yerleştirildi
Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomatlardan harç pulu alımına ilişkin pilot uygulamayı İstanbul Havalimanı'nda başlattı.

İstanbul Havalimanı'nda 10 noktaya yerleştirildi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın harç pulu için geliştirdiği yeni uygulama, İstanbul Havalimanı'nın değişik noktalarına yeleştirdiği 10 otomatla başladı. Yurt dışına uçacak olan yolcular, sıraya girmeden cihazlardan harç pullarını alabilecek.
Sırada Sabiha Gökçen var
Otomatlardan nakit ve kredi kartının yanı sıra NFC olarak adlandırılan temassız ödeme sistemini destekleyen cep telefonlarıyla da ödeme yapılabilecek. İstanbul Havalimanı'nda 10 adet cihazla başlatılan uygulama önümüzdeki günlerde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da 6 adet uygulama noktasıyla devam edecek. Vatandaşlar, bu sayede 7 gün 24 saat yurt dışı çıkış harç pullarına kolaylıkla ulaşabilecek. Uygulama üzerinde yolcular yek seferde 10 harç puluna kadar işlem yapılabilecek.
Üzerinde 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü' bulunan yeni harç pulu
Yeni harç pulları daha önceki pullara oranla hem daha büyük hem de daha dayanıklı olarak tasarlandı. Standart kredi kartı boyutundaki yeni tip pullar Yavuz Sultan Selim Köprüsü resmini taşıyor.
Harç pulu 15 TL'den 50 TL'ye çıktmıştı
Temmuz ayında çıkarılan torba yasayla, harç pulu ücretine büyük zam yapılmıştı. Daha önce 15 TL olan harç pulu, yüzde 230'luk zamla beraber 50 TL'ye yükselmişti.
İlgili Haberler

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.

ANEX'ten şirket sahibi Neşet Koçkar'ın gözaltısıyla ilgili açıklama
ANEX, Antalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neşet Koçkar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.



%20(2).gif)

