Hangi tur operatörünün Antalya satışı ne kadar arttı?

Hangi tur operatörünün Antalya satışı ne kadar arttı?
Hollanda merkezli Corendon Travel’ın sahibi Atılay Uslu, bu yol Alanya satışlarında yüzde 80 artış elde ettiklerini açıkladı. Diğer tur operatörleri de, Antalya satışlarında yüzde 15-35 arasında artış bildirdi.

Avrupa'nın önemli fuarlarından biri olan Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’nda Alanya tanıtımı üçüncü gününde de devam ediyor. Fuarda Alanya adına görüşmeler gerçekleştiren Alanya heyeti, Corendon Travel’ın sahibi Atilay Uslu’dan bu ülkedeki satışlara ilişkin bilgi aldı. Hollanda Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığı’ndan emekli kız kardeşi Günay Uslu ile birlikte Alanya standını ziyaret eden Atılay Uslu, Alanya’da yüzde 80, Antalya’da ise yüzde 20’lik bir artış yakaladıklarını bildirdi.

Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na uçuşlar artıyor

Uslu, sezonla ilgili yaptığı açıklamalarda, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na birçok ülkeden uçuş gerçekleştirme hedefleri olduğunu söyledi. Uslu, bu yıl Almanya'nın yedi farklı şehrinden uçacaklarını ve bu uçuşları tur operatörlerine de pazarladıklarını ifade etti.

Tur operatörleri peş peşe artış bildiriyor

Fuarda yapılan görüşmeler ilgili bir değerlendirme yapan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Bu fuar Avrupa’nın ilk fuarı olduğu için sadece Hollanda değil, genel olarak tüm operatörler burada. Sunweb ve Schauinsland yetkilileri İskandinavya ve Almanya pazarlarında Antalya’ya yönelik yüzde 20 artış olduğunu paylaştı. TUI yetkilileri ise Hollanda ve Belçika’da yüzde 30-35 oranında bir yükselme kaydettiğini aktardı. FTI Group’ta da Hollanda için yüzde 15 oranında bir artış olduğunu öğrendik. Turizmciler olarak, bu olumlu gelişmelerin sektörümüzü daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Bu artışlar bölgemiz için olduğu kadar turizm ekosistemine dahil olan tüm paydaşlar için umut verici” dedi.

“Uçak programlarında daha ciddi artışlar olmaya başladı”

Öte yandan geçtiğimiz yıl Amsterdam-Schiphol Havalimanı’nda yaşanan grevler ve personel bulunamaması gibi sorunların aşılmasının da olumlu bir etki yarattığını söyleyen Dahaoğlu, “Problemlerin çözülmesinin ardından uçak programlarında da ciddi artışlar olmaya başladığını öğrendik. Bu iyileşmeler turistlerin planlarını daha güvenle yapmalarına ve seyahat kararı almalarına olanak tanıyacaktır. Ayrıca, havayolu şirketleri ve tur operatörleri için de daha öngörülebilir bir ortam yaratılması, 2024 yılının daha sağlam bir temel üzerinde ilerlemesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı


Bu Haber 12.01.2024 - 15:50:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.