Hangi illerde restoranlar kapalı kalmaya devam edecek?

Hangi illerde restoranlar kapalı kalmaya devam edecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘normalleşmeye’ ilişkin detayları açıklamasının ardından, kafe, restoran, lokanta, kıraathane gibi mekanların açılabileceği ve açılamayacağı iller belli oldu.


Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, Türkiye’deki şehirlerin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 kategoriye ayrılacağını ve kararların il bazlı verileceğini açıklamıştı. Erdoğan’ın açıklamasında, il bazlı kararların iki haftada bir güncelleneceği de ifade edilmişti.

Yeme-içme mekanları 17 ilde kapalı kalmaya devam edecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin risk haritasını açıkladı. Açıklanan listeye göre Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye ve Adıyaman olmak üzere 17 il koronavirüs açısından yüksek risk taşıyor. Kafe, restoran, lokanta, kıraathane gibi mekanlar bu illerde en az iki hafta daha kapalı kalacak. Diğer illerin tamamında ise sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasına faaliyet gösterecekler.

Diğer illerde mekanlar açılıyor

Yüksek riskli iller

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova.

Orta riskli iller

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

Düşük riskli iller

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.



risk_haritası



Bu Haber 01.03.2021 - 22:31:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • berat koray Giray 01.03.2021 - 10:55

    Sizce Yalova (77) ili hangi kategoriye girmekte belirtmemişsiniz?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.