Handan Boyce: İstanbul kongre turizminde yükseliş trendine girdi

Handan Boyce: İstanbul kongre turizminde yükseliş trendine girdi

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Handan Boyce, kongre turizminde İstanbul'un yükseliş trendine girdiğini ifade etti.


2016 yılındaki terör saldırıları ve darbe girişiminin ardından kongre turizminde dibe vuran İstanbul'un, yeniden yükselişe geçtiği belirtildi.

Sabah'tan Betül Alakent'e konuşan İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Handan Boyce,

Kongrelerin adreslerinin 2-3 yıl önceden belirlendiğini vurgulayan İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Handan Boyce, 2016 yılında yaşanan iptallerin etkisinin bu yıl görüldüğünü söyledi.

Toplantı gruplarının Türkiye’ye döndüğünü, kongrelerin de döneceğine inandıklarını belirten Lütfi Kırdar’ın Genel Müdürü Boyce, “5 yıl sonra İstanbul, yılda en az 100 kongrenin yapıldığı şehirler sıralamasına girer” dedi.

Turizmde yaşana toparlanmanın kongrelerde de kendini hissettirdiğini anlatan Boyce, "Türkiye geleceğin entellektüel, bilim, kültür ve sanat hayatına katkıda bulunacak, potansiyeli yüksek bir ülke. Sektöre yatırım yapılması ve destek sağlanması halinde 5 yıl sonra İstanbul yılda en az 100 kongrenin yapıldığı şehirler sıralamasına tekrar girer" dedi. 2022 ve sonrasında yapılacak kongrelerin ihalelerinin devam ettiğini aktaran Boyce, "Tarihi ve destinasyonu henüz karar verilmemiş kongreleri araştırıyor ve onları kazanmak için çalışıyoruz" diye konuştu.



Bu Haber 30.03.2019 - 10:34:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.