Hamit Kuk: Avrupa’da erken rezervasyon satışları 2019 seviyesine ulaştı

Hamit Kuk: Avrupa’da erken rezervasyon satışları 2019 seviyesine ulaştı

Erken rezervasyon döneminde 2019 rakamlarına ulaşıldığını belirten TÜRSAB Baş Danışmanı Hamit Kuk, Avrupa’da erken rezervasyon satışlarının 2019 seviyesine ulaştığını açıkladı.


Turizm Güncel

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Baş Danışmanı Hamit Kuk, TRT Haber’in Satır Başı programına konuk olarak erken rezervasyon ve iç pazara ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Erken rezervasyonda 2019’u yakaladık”

Ekim ayında başlayan erken rezervasyon döneminde şu ana kadar 2019 rakamlarına ulaşıldığı bilgisini veren Kuk, “Avrupa pazarında erken rezervasyon dönemi ekim ayında başlıyor mayıs ayına kadar devam ediyor.  Bu sene de ekim ayında erken rezervasyon dönemi başladı. Şu anda 2019 rakamlarıyla kıyasladığımızda ekim, kasım ve aralık ayındaki rezervasyonlarla bire bir örtüşüyor. 2019 rakamlarını ay ve satış bazında yakaladık. Bu da gösteriyor ki; 2023 sezon iyi bir sezon olacak. “ şeklinde konuştu.

“Bu dönem 2023 ile ilgili resmimizi ortaya çıkaracak”

Bir sorun olmazsa Avrupa pazarından günlük 10 bin rezervasyon alınabileceğine dikkat çeken Kuk, “Avrupa pazarında ocak-şubat ayının performansını bekliyoruz. Bu dönemin performansı esasında bizim 2023 ile ilgili resmimizi ortaya çıkaracak.  15 Ocak -15 Şubat dönemindeki performans çok önemli. 15 Ocaktan itibaren Avrupa pazarındaki rezervasyonların yükselmesini bekliyoruz. Günlük bazda ciddi rezervasyonlar almayı planlıyoruz. Rakam telaffuz etmek çok doğru olmaz ama günlük 10 bin rakamlarına ulaşabileceğimiz hatta üzerine çıkabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü beklentimiz yüksek. “ açıklamasında bulundu.

“Antalya’ya 17 milyon turistin gelmesini hedefliyoruz”

2023 yılı Antalya hedeflerini açıklayan Hamit Kuk şu ifadeleri kullandı:

“2019 yılında Antalya’da 15 milyon 600 bini yakalamıştık. 2023’te bu rakamı geçeceğimizi sanıyorum. 16 milyonu, belki 17 milyonu bulacağız. Böyle hedefliyoruz, böyle hayal ediyoruz. Şu anda her şey yolunda gidiyor. Önümüzdeki dönem de her şey yolunda giderse iyi bir sezon geçirmeyi planlıyoruz.”

“Vatandaşlarımızın da Avrupalılar gibi erken rezervasyondan yararlanmasını istiyoruz”

İç pazarda vatandaşların erken rezervasyon döneminden mutlaka yaralanması gerektiği tavsiyesinde bulunan Kuk, “Özellikle iç pazarda erken rezervasyon döneminden yaralanmalarını rica ediyorum. Çünkü bu işi Avrupalılar çok iyi biliyorlar ve erken rezervasyonla tatile çıkanların yaklaşık yüzde 50-60’ı erken rezervasyondan yaralanarak tatile çıkıyor. Dönem dönem şirketlerin yaptığı kampanyalar var ve bu kampanyalara mutlaka dikkat etmeleri lazım. Uzun vadeli, 12 taksite varan taksit imkanları var. Vatandaşlarımız eğer bu dönemde erken rezervasyondan tatillerini satın alırlarsa oldukça uygun koşullarda tatil yapma imkanına sahip olacak. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız da aynı Avrupalılar gibi onların koşullarında erken rezervasyon indirimlerinden faydalansınlar. Burada tüketiciye biraz iş kalmış durumda. Onların ilgi göstermesi gerekiyor. Vatandaşlarımız her şeyi son dakikaya bırakıyor. Bu sefer tatil rezervasyonlarını son dakikaya bırakmamalarını rica ediyorum. Onların cepleri için de faydalı olacaktır diye düşünüyorum. “ dedi.



Bu Haber 12.01.2023 - 13:14:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gardas yalan soyleme

    Turizimci 13.01.2023 - 10:21

    Ben yalan haber

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.