Hac ve umre turlarında yenide dönem başlıyor

Hac ve umre turlarında yenide dönem başlıyor

TÜRSAB İstanbul Asya Bölge Temsil Kurulunun düzenlediği iftar yemeğinde acentelerle bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, maliyetin altında hac ve umre turu satışının yasaklandığını açıkladı.


Hac ve umre turizmi ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, seyahat acentalarının haklarının korunması üzerine alınan kararları açıkladı.

Hac-umre turizminin kangrene dönmüş yarasıydı

Uzun bir aranın ardından hac ve umrenin açıldığını ifade eden Bağlıkaya, "Hac ve umre acentalarımıza bunun dışında müjdeli haberlerimiz de var. 19 Nisan 2022 tarihinde Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nun gerçekleştirdiği toplantıda, seyahat acentalarımızın haklarının korunması ve çıkarlarının gözetilmesi adına çok önemli kararlar alındı. Umrede yeni bir dönem başlıyor. Sektörün 20 yıldır konuştuğu ancak bir türlü çözüme kavuşturulamamış, kangrene dönmüş bir yarası vardı. Artık çözüme kavuşturuldu. Bundan böyle tur maliyetinin altında satış yapmak isteyenlere müsaade edilmeyecek. Yapacak olanlara da ciddi yaptırımlar uygulanacak. Bu, devrim niteliğinde büyük bir karardır.’’ dedi.

Munazzım görevlisi sorunu çözüldü

Hac ve umre turizmi ile ilgili bir olumlu gelişme daha olduğunu ifade eden Firuz Bağlıkaya, ‘‘Munazzım görevlisi vizeleri sorunu da çözüldü. Yıllardır munazzım görevlilerine, ancak hacdan önceki işlemleri tamamlayabilmelerine imkân veren bir defaya mahsus olmak üzere ve hac dönemini kapsamayan sınırlı bir vize verilmekteydi. Hac döneminde bu görevlilerin orada bulunmaları mümkün olamıyordu. İlk defa bu sene munazzım görevlileri, hac vizeleriyle olması gerektiği gibi hacılarla birlikte kutsal topraklarda olacaklar. Vize alabilmek için yüksek miktarda ücretler ödemelerine, hacıların yanına ulaşabilmek için çeşitli zahmetler ve eziyetler çekmelerine gerek kalmayacak. Ayrıca, son günlerde yaşanmakta olan pasaport işlemlerindeki uzun süreli gecikmelerle ilgili olarak umre yolcularının etkilenmemesi adına ilgili görüşmeler gerçekleştirildi. Konunun önemi ve yaşanabilecek mağduriyetler kendilerine izah edildi. Gerçekleştirilen bu görüşmeler neticesinde, başvuranın pasaport başvurusu esnasında ilgili görevliye umreye gideceğini ifade ederek durumunun aciliyetini belirtmesi halinde pasaportunun aynı gün kargoya verileceği ve bu hususla ilgili olarak hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamasına müsaade edilmeyeceği belirtilmiştir.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 21.04.2022 - 17:08:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.