Hac ve umre acentelerine 'temsilci' imtiyazı

Hac ve umre acentelerine 'temsilci' imtiyazı

Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulundaki TÜRSAB temsilcisini belirleme yetkisi TÜRSAB'dan alınarak hac ve umre acentelerine verildi.


Resmi Gazete’de yayımlanan “Hac ve Umre Seyahatleriyle İgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülmesine Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kararla” Bakanlıklar Arası Hace ve Umre Kurulundaki TÜRSAB temsilcisini seçme yetkisi hac ve umre acentelerine verildi.

İlgili kararda “MADDE 1- 11/10/2011 tarihli ve 2011/2347 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Hac ve Umre Seyahatleri ile İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Kararın 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir. "Türkiye Seyahat Acentaları Birliği temsilcisi Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde, Başkanlıkla sözleşme imzalamış acentalar tarafından kendi aralarından seçilir." ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili Turizm Güncel’e açıklama yapan Hac Umre Seyahat Acenteleri Derneği (HURSAD) Başkanı Diyaeddin Şahin, sadece hac ve umre acentelerinin oy kullanacağı bir sandık kurulacağını ve bu şekilde Bakanlıklar Arası Hace ve Umre Kurulundaki TÜRSAB temsilcisini seçeceklerini söyledi.

Böyle bir değişiklik yapılmasını Cumhurbaşkanlığından kendilerinin talep ettiğini belirten Diyaeddin Şahin, temsilciyi hac ve umre acentelerinin seçmesinin demokratik bir yaklaşım olduğunu ileri sürdü. Şahin, yetişirse bu genel kurulda yetişmezse genel kuruldan sonra sandık kurulacağını söyledi.



Bu Haber 12.11.2022 - 09:35:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.